A- A+
Χατζηδάκης για πλειστηριασμούς: Να ανησυχούν όσοι παριστάνουν τους φτωχούς
Το ερχόμενο Νοέμβριο, ώστε να περάσει η ρύθμιση για το καθεστώς των πλειστηριασμών από τη Βουλή έως το τέλος του χρόνου, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο Κωστής Χατζηδάκης επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες, λέγοντας ότι υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο προστατεύεται «απολύτως» η πρώτη κατοικία και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο ίδιος όμως πρόσθεσε ότι «αυτοί που θα πρέπει να ανησυχούν είναι όσοι παριστάνουν τους φτωχούς», αναφερόμενος σε όσους μπορούν αλλά δεν αποπληρώνουν τα δάνειά τους.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσμία, απαγορεύονται όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ανεξαρτήτως τύπου, για χρέη έως 200.000 ευρώ έως τις 31/12/2013, ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται η πρώτη κατοικία με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ, πλέον του 50% του αφορολογήτου που ισχύει για άγαμους και έγγαμους με ή χωρίς παιδιά.

Πάντως, ο κ. Χατζηδάκης κράτησε ουσιαστικά κλειστά τα χαρτιά του για το περιεχόμενο της ρύθμισης που θα καταθέσει η κυβέρνηση και είπε ότι θα επιδιώξει την παράταση του προστατευτικού καθεστώτος για τους πλειστηριασμούς α΄κατοικίας, καθώς και των άλλων ρυθμίσεων (από τους νόμους 3839/2010 και 4161/2013) που έχουν, όπως είπε, «κοινωνική χρησιμότητα».