A- A+
Τυπώστε το εκκαθαριστικό της δήλωσης από το ίντερνετ - Οδηγίες από ΥΠΟΙΚ
Τη δυνατότητα ενημέρωσης και εκτύπωσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος και των Φόρων Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), μέσω του ίντερνετ, έχουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Η ευχέρεια αυτή παρέχεται από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα //www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9» μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.

Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι είναι:

Δεδομένου πως μερικά εκκαθαριστικά σημειώματα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης την 30η Αυγούστου 2013 είναι σε διαδικασία αποστολής, αλλά και επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους, υπενθυμίζουμε την εναλλακτική δυνατότητα ενημέρωσης και πληρωμής, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία, επισημαίνει το υπουργείο.

Οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.