A- A+
Μαυραγάνης: Εξετάζεται η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο ή αύξηση του επιδόματος θέρμανσης
Ανοιχτό άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης το ενδεχόμενο μείωσης της τελικής επιβάρυνσης για τα νοικοκυριά για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Τί είπε για φόρο ακινήτων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, o κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή αύξηση στο επίδομα θέρμανσης.

Με τον τρόπο αυτό η τιμή που θα πληρώνει τελικά ο καταναλωτής θα μειωθεί σε σχέση με πέρυσι.

Αναφερόμενος στο νέο φόρο στα ακίνητα τόνισε ότι η είσπραξή του φόρου από 1η Ιανουαρίου του 2014 θα γίνει από τις εφορίες.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «oι ιδιοκτήτες κατοικιών θα δουν μείωση του φόρου στα ακίνητα», ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες το 2014.

Σχετικά με το θέμα της φοροδιαφυγής και τους ελέγχους του ΣΔΟΕ είπε ότι είναι σημαντικό να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία στους ελεγκτές κι εκείνοι να προχωρήσουν αποφασιστικά στον έλεγχο.

Και πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια γίνεται για να αυξήσουμε αποτελεσματικά τα έσοδα από εκείνους που δεν είναι σύννομοι, να ασκήσουμε την πολιτική που θέλουμε, να φέρουμε μειώσεις σε φόρους».