A- A+
ΕΤΕ: Γιατί είναι καλύτερη από άλλες χρονιές η Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του 2012
Στο επίπεδο Level B+ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο απολογισμών Ε.Κ.Ε. GRI-G3.1, καλύπτοντας πολύ υψηλό ποσοστό των απαιτήσεων του προτύπου, κατατάσσεται η Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2012 της Εθνικής Τράπεζας.

Από το 2012, η Εθνική Τράπεζα αναβάθμισε περαιτέρω την ποιότητα της πληροφόρησής της σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και εφαρμόζει στη σύνταξη της Ετήσιας Έκθεσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2012 το Διεθνές Πρότυπο GRI-G3.1. του Οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI) [Διεθνής Πρωτοβουλία για την Έκδοση Απολογισμών Βιωσιμότητας].

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο αναβάθμισης των διαδικασιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προχώρησε, με απόφαση της Διοίκησης, στην εφαρμογή -για πρώτη φορά- του Προτύπου ΑΑ100APS το οποίο αποσκοπεί στην πληρέστερη ανταπόκρισή της στις προσδοκίες των ενδιαφερομένων μερών.

Η Έκθεση ΕΚΕ 2012, σε σχέση με αυτή του 2011, περιγράφει με ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια και έκταση τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις, πρακτικές και δραστηριότητες της Τράπεζας και καλύπτει πολλούς περισσότερους δείκτες επίδοσης του προτύπου GRI-G3.1, ενδεικτικό της προσπάθειας της Τράπεζας για την παροχή πληρέστερης πληροφόρησης προς τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε εξωτερική επαλήθευση (παροχή περιορισμένης διασφάλισης) από ανεξάρτητους ελεγκτές των στοιχείων που παραθέτει στις ενότητες «Με Ευθύνη για την Αγορά», «Εταιρική Διακυβέρνηση και «Όργανα Διοίκησης και Επιτροπές» καθώς και 9 δεικτών επίδοσης από το σύνολο των ενοτήτων της έκθεσης.

Η Έκθεση Ε.Κ.Ε. 2012 είναι διαθέσιμη και ηλεκτρονικά στο κοινό στο διαδικτυακό ιστότοπο της Τράπεζας www.nbg.gr. (Ενότητα: O Όμιλος > Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη > Ετήσιες Εκθέσεις ΕΚΕ).