A- A+
Πουλήθηκαν τρία ακίνητα του δημοσίου με ηλεκτρονική δημοσπρασία
Ολοκληρώθηκαν οι τρεις πρώτες δημοπρασίες του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ. για πώληση ακινήτων μέσω της πλατφόρμας e-Marketplace της Business Exchanges. Ποια ακίνητα αφορούν οι συναλλαγές.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου, 2013 η διενέργεια των «Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών» μέσω της πλατφόρμας της Business Exchanges S.A., θυγατρικής της Eurobank, για την πώληση ακινήτων από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, διεξήχθησαν ήδη με επιτυχία οι τρεις πρώτες ηλεκτρονικές δημοπρασίες, για την πώληση ακινήτων που είχε προκηρύξει η ΕΤΑΔ.

Τα τρία ακίνητα που πωλήθηκαν είναι:

• Ένα διατηρητέο τριώροφο κτίριο στο Κολωνάκι
• Μία παραθαλάσσια έκταση σε περιοχή της Καβάλας, και
• Ένα διατηρητέο τετραώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το τίμημα για το δημόσιο

Οι δινενεργηθείσες ηλεκτρονικές δημοπρασίες είναι οι τρεις πρώτες από τις είκοσι δημοπρασίες που αναμένεται να εκτελεστούν για λογαριασμό της ΕΤΑΔ σε επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, το συνολικό ποσό το οποίο θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο και για τα τρία ακίνητα ανέρχεται στα 7,4 εκατ. ευρώ.

Η Business Exchanges SA είναι εταιρία εξειδικευμένη σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου και δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των ευρύτερων ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών (e-Business) της Eurobank.

Ιδρύθηκε το 2001 με αποστολή την προώθηση διεταιρικών ηλεκτρονικών συναλλαγών (Β2Β), όπως ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί, ηλεκτρονικές προμήθειες, ηλεκτρονική τιμολόγηση κ.ά. (αναλυτικά οι υπηρεσίες στην ιστοσελίδα www.be24.gr) και συνεργάζεται με φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.