A- A+
Eurobank: Τα επιτόκια προθεσμίας μετά τις τελευταίες μειώσεις
Σε νέες αλλαγές στα επιτόκια και τη διάρκεια των προθεσμιακών της λογαριασμών προχώρησε από τις 22 Ιουλίου η Eurobank, περικόπτοντας περαιτέρω τις αποδόσεις και καταργώντας καταθετικά προϊόντα.

Η βασικότερη αλλαγή αφορά στην προθεσμιακή κατάθεση «X2», η οποία τον 6ο και το 12ο μήνα εκτοκισμού προσέφερε στον πελάτη διπλάσιους τόκους.

Πλέον το επιτόκιο είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια της κατάθεσης, καθώς καταργήθηκε αυτός ο διπλασιασμός, μέσω του οποίου αυξάνονταν η τελική απόδοδη.

Μείωση των αποδόσεων εφαρμόστηκε και στο νέο ευέλικτο προθεσμιακό λογαριασμό «Προσθέτω - Αφαιρώ», ενώ καταργήθηκε και η προνομιακή 24μηνη προθεσμιακή κατάθεση «υπέρ σας».

Όλο το χαρτοφυλάκιο

Μετά τις παραπάνω αλλαγές, η απόδοση των περισσότερων προθεσμιακών καταθέσεων της Eurobank κινούνται πέριξ του 3%, με τα καλύτερα επιτόκια να προσέρονται στα online προϊόντα.

Αναλυτικότερα, η Eurobank προσφέρει στους πελάτες της τα ακόλουθα καταθετικά προγράμματα προσυμφωνημένης διάρκειας:

1) «ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΑΦΑΙΡΩ»

Η συγκεκριμένη προθεσμιακή κατάθεση «ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΑΦΑΙΡΩ» διατίθεται για προσυμφωνημένη διάρκεια 3, 6 και 12 μηνών και για ποσά από 10.000 ευρώ και άνω.

Το επιτόκιο ανάλογα με τη διάρκεια που θα επιλεγεί και το ποσό της αποταμίευσης, φτάνει έως και το 3%, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα.

Ο νέος προθεσμιακός λογαριασμός διακρίνεται για τις ευελιξίες που προσφέρει στους καταθέτες. Συγκεκριμένα:

- Επιπλέον καταθέσεις: Δίνεται η δυνατότητα πρόσθετων καταθέσεων με ανώτατο όριο του 30% του αρχικού κεφαλαίου. Για παράδειγμα αν η αρχική κατάθεση ήταν 30.000 ευρώ, το μέγιστο ποσό που μπορεί να κατατεθεί επιπλέον ανέρχεται σε 9.000 ευρώ.

- Πρόωρη ανάληψη: ο καταθέτης μπορεί οποτεδήποτε να προχωρήσει σε πρόωρη ολική ανάληψη των κεφαλαίων του χωρίς ποινή. Σε περίπτωση μερικής ανάλυψης, είναι δυνατή η εκταμίευση 5.000 ευρώ και άνω.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση προσθήκης ή αφαίρεσης ποσού, τα επιτόκια και οι περίοδοι εκτοκισμού που είχαν συμφωνηθεί κατά την έναρξη της προθεσμιακής κατάθεσης παραμένουν αμετάβλητα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.

Οι νέοι τόκοι υπολογίζονται επί του κεφαλαίου που προκύπτει κάθε φορά μετά από πράξη προσθήκης ή αφαίρεσης ποσού.

2) Προθεσμιακή Κατάθεση Χ2

Πρόκειται για προϊόν 6μηνης ή 12μηνης διάρκειας, που καταβάλλει τους τόκους στον καταθέτη κάθε μήνα.

Την ίδια ημερομηνία ο πελάτης έχει τη δυνατότητα πρόωρης ολικής ανάληψης των κεφαλαίων του χωρίς καμία ποινή.

Το επιτόκιο ανάλογα με τη διάρκεια και το ποσό της κατάθεσης κυμαίνεται από 2,80% έως 3,40%.

3) Step Up 3 μηνών

Πρόκειται για 3μηνη προθεσμιακή κατάθεση, η οποία διατίθεται για ποσά από 10.000 ευρώ και άνω.

Το επιτόκιο ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης κυμαίνεται από 3% έως 3,50%, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα.

Την ημέρα καταβολής τους είναι δυνατή η πρόωρη ανάληψη του κεφαλαίου χωρίς καμία ποινή.

4) Προθεσμιακή κατάθεση Live

Το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρεται μόνο στους χρήστες του e-banking της τράπεζας, καθώς το άνοιγμά του γίνεται μόνο μέσω του διαδικτύου, αφού προηγηθεί μία επίσκεψη σε κατάστημα.

Προσφέρεται για διάρκειες 1, 3, 6 και 12 μηνών, ενώ το επιτόκιο κυμαίνεται από 2,9% έως 3,65% ανάλογα και με το ποσό της αποταμίευσης.

Οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη στη λήξη της διάρκειας που θα επιλέξει.

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας και να συγκρίνετε τα προϊόντα όλης της αγοράς, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.