A- A+
Κλείνει (;) στο 42% το «κούρεμα» στην Τράπεζα Κύπρου - Στο νησί η τρόικα
Πληροφορίες ότι το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 42% μετέδωσαν κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Στη Λευκωσία για επαφές η τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ έχει δεσμευτεί το 62,50%, μέχρι τον προσδιορισμό του τελικού ποσοστού του «κουρέματος, το οποίο κατ΄ ελάχιστον θα είναι 37,50%.

Οι καταθέσεις θα ματετατραπούν σε μετοχές για τη στήριξη της κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας Κύπρου. Αν το 42% των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ μετατραπεί σε τίτλους της τράπεζας, τα ίδια κεφάλαιά της θα ενισχυθούν κατά 4 δισ. ευρώ περίπου.

Εν τω μεταξύ, τεχνοκράτες της τρόικας βρίσκονται στο νησί, όπου θα έχουν επαφές με τραπεζικά στελέχη και με τις αρχές για την αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού μνημονίου.

Ήδη συμφωνήθηκε ότι πριν από την αναχώρηση του κλιμακίου από την Κύπρο, στις 31 Ιουλίου, η Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει να εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης και να τεθούν χρονοδιαγράμματα για άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.