A- A+
Έρχονται φθινοπωρινές μειώσεις στα επιτόκια των καταθέσεων πρώτης ζήτησης
Σε περικοπές στα επιτόκια των λογαριασμών καταθέσεων θα προχωρήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αρκετές τράπεζες, επικαλούμενες τη μείωση του βασικού επιτοκίου του ευρώ. Τι έχει προαναγγελθεί.

Οι μειώσεις επιτοκίων αφορούν καταθετικά προϊόντα πρώτης ζήτησης, δηλαδή κυρίως προγράμματα Ταμιευτηρίου και τρεχούμενους λογαριασμούς.

Οι κινήσεις αυτές κρίθηκαν απαραίτητες, προκειμένου μετά την υποχώρηση των αποδόσεων στις προθεσμιακές καταθέσεις, να εκλογικευτεί και το κόστος άντλησης ρευστότητας μέσω των υπολοίπων προϊόντων.

Αναλυτικότερα, οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

Alpha Bank

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μειώσεις στα επιτόκια των καταθέσεων της Alpha Bank θα φτάσουν τις 18 μονάδες βάσης, ενώ στα επιτόκια της Emporiki Bank τις 8 μονάδες βάσης.

Τα νέα επιτόκια καταθέσεων θα ισχύσουν από την 2.9.2013. Υπενθυμίζεται ότι τα επιτόκια χορηγήσεων προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, τα οποία έχουν ως επιτόκιο βάσεως το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης ή τα διατραπεζικά επιτόκια, Euribor, Libor, αναπροσαρμόζονται αυτομάτως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων, μπορείτε να απευθύνεσθε στα Καταστήματα των δύο τραπεζών ή επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες τους, www.alpha.gr και www.emporiki.gr.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε μείωση έως 0,25% στις κλίμακες των επιτοκίων των καταθετικών λογαριασμών που τηρούνται στο διευρυμένο δίκτυό της (συμπεριλαμβανομένης της πρώην ATEbank και των πρώην δικτύων της Τράπεζας Κύπρου, της CPB BANK και της Ελληνικής Τράπεζας στην Ελλάδα), ενώ τα βασικά επιτόκια ταμιευτηρίου (Β.Ε.Τ & Β.Ε.Α.Τ) ορίζονται στο 0,05%.

Παράλληλα, αναπροσαρμόζονται τα προνομιακά επιτόκια των αποταμιευτικών λογαριασμών «Αξίζει» και «Διπλό Ταμιευτήριο» στο 2,50%, καθώς και το προνομιακό επιτόκιο του τρεχούμενου λογαριασμού της winbank Direct στο 3,50%.

Τέλος, αμετάβλητο διατηρείται το προνομιακό επιτόκιο του αποταμιευτικού λογαριασμού «Μπορώ» στο 4%.

Όλες οι ανωτέρω αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 16.9.2013.

Attica Bank

Η τράπεζα από 15/9/2013 θα αλλάξει τα επιτόκια στα ακόλουθα προϊόντα:

Το επιτόκιο στον λογαριασμό «ATTICA ΥΠΕΡΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ» διαμόρφώνεται σε 1,00%.

Το επιτόκιο στον λογαριασμό «ATTICA ΥΠΕΡΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Ε.Τ.Α.Α.» στο 1,10%.

Το επιτόκιο στο προϊόν «ATTICA ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ / ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ» στο 4,00% για μέσα εξαμηνιαία υπόλοιπα από 0 έως €5.000 και στο 1,00% για μέσα εξαμηνιαία υπόλοιπα μεγαλύτερα των €5.000.

Το επιτόκιο στο προϊόν «ATTICA ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ / ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ Ε.Τ.Α.Α.» θα μειωθεί στο 4,10% για μέσα εξαμηνιαία υπόλοιπα από 0 έως €5.000 και σε 1,10% για μέσα εξαμηνιαία υπόλοιπα μεγαλύτερα των €5.000.