A- A+
Aegean Baltic Bank: Δεν είναι μόνο η Attica Bank αυτόνομη και ανεξάρτητη στην Ελλάδα
Τα ...παράπονά της για το γεγονός ότι η Attica Bank ισχυρίζεται πως είναι μόνη αμιγώς ιδιωτική και ανεξάρτητη τράπεζα στην Ελλάδα, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Aegean Baltic Bank, που ειδικεύεται στη ναυτιλία

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ανακεφαλαιοποίησης της, η Attica Bank, επανειλημμένος ισχυρίστηκε μέσω πολλαπλών δημοσιεύσεων, συνεντεύξεων και άρθρων εις τον τύπο, ότι σε περίπτωση επιτυχίας της ανακεφαλαιοποίησης, θα είναι η μοναδική ιδιωτική τράπεζα που δεν έχει στο μετοχολόγιο της το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας).

Ωστόσο, συνχεχίζει η διοίκηση της τράπεζας, «είχαμε ήδη επισημάνει στην Attica Bank την ανακρίβεια αυτού του ισχυρισμού».

Ειδικότερα, αναφέρει πως η Aegean Baltic Bank, ελληνική τράπεζα που δραστηριοποιείται κυρίως στην χρηματοδότηση της ελληνικής ναυτιλίας και που ανήκει, κατά μεγάλη πλειοψηφία, σε ελληνικά συμφέροντα, δεν είχε ούτε έχει καμία ανάγκη στήριξης από το ΤΧΣ καθότι διέθετε και διαθέτει κεφάλαια πολλαπλάσια της απαιτούμενης ελάχιστης κεφαλαιακής επαρκείας.

«Θεωρήσαμε σκόπιμο να μην προβούμε σε δημόσια διάψευση των ισχυρισμών της Attica Bank προκειμένου να μην βλάψουμε την προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησής της» τονίζει η διοίκηση της Aegean Baltic.

Και προσθέτει πως «τώρα όμως, μαζί με τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια για την επιτυχία της προσπάθειάς της, επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια:

Η Attica Bank είναι η δεύτερη Ελληνική ιδιωτική τράπεζα που δεν χρειάζεται στο μετοχολόγιο της το ΤΧΣ. Πρώτη παραμένει η Aegean Baltic Bank με τρέχουσα κεφαλαιακή επάρκεια μεγαλύτερη από 35%».