A- A+
Αισιοδοξία στην Probank για την αύξηση κεφαλαίου και τη διατήρηση της αυτονομίας της
Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η αύξηση κεφαλαίου της Probank, η οποία εφόσον ολοκληρωθεί θα διασφαλίσει τον ιδιωτικό χαρακτήρα της τράπεζας και την πλήρη αυτονομία της από την τρόικα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιτυχία της προσπάθειας κεφαλαιακής ενίσχυσης, «για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από επενδυτές, θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της PROBANK, ενισχύοντας τις αξίες και τη ξεχωριστή της θέση, που κατέχει στο διαμορφούμενο τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα».

Θα πρόκειται αναμφίβολα για μία μεγάλη επιτυχία τόσο για την ίδια την τράπεζα, όσο και για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα ενισχυθεί από την παρουσία δύο μη συστημικών τραπεζών, με δεδομένο ότι και η Attica Bank κατάφερε να ολοκληρώσει στο 100% το σχέδιο κεφαλαιακής της ενίσχυσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Probank ανέρχονται σε 222,7 εκατ. ευρώ, οι οποίες μετά την τοποθέτηση Επιτρόπου στη διοίκησή της από την Τράπεζα της Ελλάδος, έχει αποφασιστεί να καλυφθούν από νέους μετόχους.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της τράπεζας κάλεσε τους μετόχους της σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 5 Ιουλίου, με κύριο θέμα, μεταξύ άλλων, την υποβολή και έγκριση των Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων της Τράπεζας.