A- A+
Η Εθνική ανέβασε πάνω από το 9% τον Core Tier 1 και ετοιμάζεται να «χτυπήσει» ΤΤ και Eurobank
Την ενίσχυση του δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier 1) πάνω από το 9% πέτυχε η Εθνική Τράπεζα μετά την επιτυχημένη επαναγορά των αμερικανικών ADS. Τι θα κάνει με Eurobank.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την τράπεζα, η πρόταση επαναγοράς των αμερικανικών μετοχών ADS ολοκληρώθηκε με επιτυχία 49% περίπου, οδηγώντας σε κεφαλαιακή ενίσχυση της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο δείκτης Core Tier 1 της τράπεζας σκαρφαλώνει στο 9,3%, πάνω από το ελάχιστο επιτρεπτό όριο, μετά και την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ετοιμάζει και άλλες κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ είναι έτοιμη να συμμετάσχει στον τελευταίο κύκλο αναδιάρθρωσης του κλάδου.

Εξαγορές

Στο πλαίσιο αυτό, θα κινηθεί για την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο διαγωνισμός πώλησης του οποίου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει ξεκινήσει, ενώ αναμένει τις αποφάσεις για την Eurobank.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι το θέμα Eurobank, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Χρήστου Μεγάλου για ακύρωση του deal με την ΕΤΕ, δεν έχει κλείσει για τη διοίκηση της Εθνικής.

Όπως όλα δείχνουν, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις ακόμη και μέσα στον Ιούλιο.