A- A+
Reuters: Η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ
Τμηματικά θα καταβληθεί η δόση των 8,1 δισ. ευρώ στη χώρα μας, καθώς δεν πληρούνται, σύμφωνα με το Reuters, οι προϋποθέσεις για την ολική εξόφλησή της. Τι λένε αξιωματούχου του ΔΝΤ.

Για θρίλερ στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα σχετικά με την εκταμίευση της νέας δόσης των 8,1 δισ. ευρώ κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων του ΔΝΤ, το Ταμείο είναι έτοιμο να παγώσει την διαδικασία, αν δεν καλυφθεί προηγουμένως το δημοσιονομικό κενό.

Μάλιστα, πηγές της ευρωζώνης αναφέρουν ότι ότι υπάρχει αβεβαιότητα σε σχέση με την εκταμίευση της επόμενης δόσης και δεν αποκλείουν τμηματική καταβολή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου η Ελλάδα δεν πληροί ακόμα τις προϋποθέσεις για να λάβει τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.

Όπως λέει, η αναδιάρθρωση του δημοσίου δεν έχει προχωρήσει όπως προβλέπει το πρόγραμμα του Μνημονίου. Αν συμβεί αυτό, η Ελλάδα μπορεί να λάβει 2 δισ. ευρώ από την δόση των 8,1 δισ έως το τέλος Αυγούστου και τα υπόλοιπα το Σεπτέμβριο.