A- A+
Γ. Κωστόπουλος: Η Alpha Bank θέλει να εξαγοράσει το ΤΤ και να το διατηρήσει αυτόνομο
Ενδιαφέρον για την εξαγορά του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα εκδηλώσει η Alpha Bank, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρός της Γιάννης Κωστόπουλος στη γενική συνέλευση των μετόχων της το Σάββατο.

Όπως είπε απευθυνόμενος στο σώμα των μετόχων ο κ. Κωστόπουλος, η Alpha Bank σκοπέυει να θα καταθέσει σοβαρή πρόταση για το ΤΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εφόσον η τράπεζα κερδίσει το διαγωνισμό, δεν θα προχωρήσει στην ενοποίησή του, αλλά θα διατηρήσει την αυτονομία του.

«Στόχος είναι να αναβιώσει το ιστορικό πιστωτικό ίδρυμα» σημείωσε ο κ. Κωστόπουλος.

Η νέα Alpha Bank

«Είναι πλέον γεγονός η ένωση τεσσάρων ιστορικών ελληνικών τραπεζών, της Ιονικής Τραπέζης, της Εμπορικής Τραπέζης, της Λαϊκής Τραπέζης και της Τραπέζης Πίστεως» τόνισε ο πρόεδρος της Alpha Bank.

Όπως είπε απευθυνόμενος στους μετόχους, οι τράπεζες αυτές, με παράδοση εκατό και πλέον ετών, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή της χώρας.

«Έτσι, η Alpha Bank, με ενισχυμένη την κεφαλαιακή της θέση μετά και την απόκτηση της Εμπορικής Τραπέζης, συμμετέχει ενεργά στον εξορθολογισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε σχετικά.