A- A+
Μάζεψε τα 400 εκατ. ευρώ η Attica Bank και μένει αυτόνομη και 100% ιδιωτική
Η Attica Bank αποτελεί την πρώτη τράπεζα που ανακεφαλαιοποιείται χωρίς κρατική στήριξη, καταφέρνοντας να αντλήσεις από παλαιούς, κυρίως, αλλά και νέους μετόχους, το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, καλύφθηκε στο 100% τόσο η έκδοση νέων μετοχών, όσο και η έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο η τράπεζα, ως μη συστημική, δεν θα μπει σε περιπέτειες, με δεδομένο ότι σε περίπτωση αποτυχίας της αύξησης θα έπρεπε να βρεθεί άμεσα μία λύση ομαλής εξυγίανσής της, με πιθανότερο σενάριο τη συγχώνευσή της με άλλο ελληνικό όμιλο.

Τα αποτελέσματα της αύξησης

Αναλυτικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε:

Α) Την κάλυψη Α.Μ.Κ. με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και

Β) Την κάλυψη Μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου

Ειδίκότερα, η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ύψους έως 199.406.822,10 €, μετά την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης,

Απασχολουμένων και προεγγραφής καλύφθηκε κατά 65,76% με την καταβολή συνολικού ποσού 131.121.386,4 ευρώ.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί έως και σήμερα 28/6/2013, από επενδυτές για την κάλυψη των παραπάνω αναφερόμενων αδιάθετων μετοχών, το τελικό ποσοστό κάλυψης της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου ξεπερνά το 100%.

Κεφάλαια με ΜΟΔ

Από την άλλη πλευρά, η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως 199.406.822,10 € με την έκδοση 664.689.407 μετατρέψιμων ομολογιών με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης όλων των παλαιών μετόχων υπέρ των μετόχων (υφιστάμενων ή/και νέων) της Τράπεζας που θα έχουν προηγουμένως συμμετάσχει με μετρητά στην Αύξηση, καλύφθηκε κατά 54,07% με την καταβολή συνολικού ποσού 107.813.673,6 ευρώ.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από επενδυτές για την κάλυψη των παραπάνω αναφερόμενων αδιάθετων ομολογιών το τελικό ποσοστό κάλυψης του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ανήλθε σε 100%.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αttica Bank πρόκειται να συνεδριάσει έως την Τρίτη 2/7/2013 προκειμένου να διαπιστώσει τον αριθμό αδιάθετων μετοχών και ομολογιών και να

προβεί στις προβλεπόμενες από το εγκεκριμένο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο της ΑΜΚ και του ΜΟΔ ενέργειες.

Η αναλυτική ανακοίνωση της τράπεζας