A- A+
Ολοκληρώθηκε η λειτουργική ενοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς με την ATEBank
Ολοκληρώθηκε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το έργο της ενοποίησης των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank στο ενιαίο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, όλοι οι πελάτες της πρώην ΑΤΕbank και της Τράπεζας Πειραιώς εξυπηρετούνται από κοινά συστήματα πληροφορικής και με τις ίδιες διαδικασίες, για όλες τις τραπεζικές εργασίες, μέσα από το ενοποιημένο δίκτυο των 775 καταστημάτων των δύο τραπεζών, καθώς και από 2.343 ΑΤΜs και 385 μηχανήματα Easypay.

Από την ίδια ημέρα, όλοι οι πελάτες της πρώην ΑΤΕbank χρησιμοποιούν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank, καθώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ενοποίηση των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα στην πορεία ενοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και των υπολοίπων τραπεζών που εντάχθηκαν πρόσφατα στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, με επόμενο βήμα την ενοποίηση των συστημάτων της πρώην Ελληνικής Τράπεζας, η οποία θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2013.

Για το έργο της ενοποίησης των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank εργάστηκαν 400 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς και 50 στελέχη εξειδικευμένων εταιρειών.

Τα συστήματα πληροφορικής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς λειτουργούν στο νέο Data Center του Ομίλου, το οποίο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που διαθέτει πιστοποίηση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Uptime Institute.

Διαβάστε επίσης

* Παρελθόν από 25/6 ATEBank και FBBank – Οδηγίες στους πελάτες τους από Πειραιώς και Εθνική