A- A+
Ραγδαίες εξελίξεις: Στηρίζει την κυβέρνηση ο Βενιζέλος - Αποχωρεί ο Κουβέλης
Στήριξη στην κυβέρνηση, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν για το θέμα της ΕΡΤ, παρέχει το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ προγραμματίζει την έξοδό της από το σχήμα. Απομακρύνονται οι εκλογές.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη στήριξή του στο κυβερνητικό σχήμα δίνει λύση στο αδιέξοδο που παρ΄ ολίγον να δημιουργηθεί μετά την άρνηση του Φώτη Κουβέλη να δεχθεί οποιαδήποτε λύση δεν περιλαμβάνει άμεση με επαναλειτουργία της ΕΡΤ με επαναπρόσληψη όλων των υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης και κάλεσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει σε αυτή τη συζήτηση.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ο κ. Κουβέλης δείχνει αποφασισμένος να αποσύρει τους υπουργούς του και να παράσχει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζεται στο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Νωρίτερα το Moneyonline.gr μετέδιδε:

Μόλις 45 λεπτά διήρκησε η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Πέμπτης. Μετά από τη διαφωνία στο σχέδιο που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός, οι πρόεδροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποχώρησαν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης δεν δέχθηκε η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ να γίνει χωρίς την άμεση επαναλειτουργία της και την άμεση επαναπρόσληψη του συνόλου των εργαζομένων της.

Για το λόγο αυτό η σύσκεψη έληξε πρόωρα προκειμένου να συνεδριάσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων. Εάν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Την ίδια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς έχει συγκαλέσει τους υπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εν τω μεταξύ, από στιγμή σε στιγμή το Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του για τον τρόπο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.