A- A+
ΕΤΕ: Τα νέα μειωμένα προθεσμιακά επιτόκια - Οι ευκαιρίες
Στην αναπροσαρμογή των επιτοκίων της στις προθεσμιακές καταθέσεις στο νέο επίπεδο χαμηλότερου ρίσκου που συνεπάγεται η επιτυχής ανακεφαλαιοποίησή της, προχώρησε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Ειδικές προθεσμιακές καταθέσεις με προνομιακές αποδόσεις, που διέθετε εδώ και αρκετούς μήνες η τράπεζα καταργήθηκαν, ενώ σε όσα προγράμματα παρέμειναν τα επιτόκια υποχώρησαν σημαντικά.

Για το νέο τιμολόγιο που ισχύει από την Πέμπτη 20 Ιουνίου είχε ήδη ενημερώσει τους αναγνώστες του το Moneyonline.gr με σχετικό δημοσίευμα πριν από λίγες ημέρες, προειδοποιώντας για μειώσεις στα προθεσμιακά επιτόκια της τράπεζας μετά την ανακεφαλαιοποίησή της.

Τι απέμεινε

Η Εθνική Τράπεζα κατάργησε τα προϊόντα οκτάμηνης και εννεάμηνης διάρκειας ΕΘΝΙΚΗ 4X2 και ΕΘΝΙΚΗ 3X3, που προσέφεραν επιτόκια έως 4%, ενώ παρελθόν αποτελεί και το ΔΩΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ 18μηνης διάρκειας.

Πλέον τα μόνα προνομιακά προγράμματα που προσφέρει η Εθνική Τράπεζα είναι τα εξής:

Α) Το ΕΘΝΙΚΗ 4X3, το οποίο είναι 12μηνης διάρκειας, με μέσο ετήσιο επιτόκιο στο 3,65%.

Το επιτόκιο μειώνεται κάθε τρίμηνο, ξεκινώντας από το 3,80% για να πέσει στο 3,50% στην τελευταία περίοδο εκτοκισμού.

Η καταβολή των τόκων γίνεται ανά τρίμηνο, οπότε και δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να προχωρήσει σε πρόωρη ανάληψη των καταθέσεών του χωρίς καμία ποινή.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται σε 60.000 ευρώ.

Β) Το ΜΗΝΙΑΙΟ διατίθεται για διάρκειες 6 και 12 μηνών και για ποσά που ξεκινούν από τις 20.000 ευρώ.

Το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης προθεσμιακής κατάθεσης είναι η καταβολή των τόκων κάθε μήνα, καθώς και η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων την ίδια ημέρα χωρίς ποινή.

Στην εξάμηνη κατάθεση τα επιτόκια φτάνουν έως και το 3,70% και στην δωδεκάμηνη κατάθεση έως και το 3,60%.

Γ) «5Y ZERO COUPON - CALLABLE»

Πρόκειται για προθεσμιακό λογαριασμό σε ευρώ με προσυμφωνημένη διάρκεια 5 ετών και ελάχιστο ποσό κατάθεσης μόλις τις 10.000 ευρώ.

Η μέση ετησιοποιημένη απόδοση είναι υψηλή και διαμορφώνεται σε 4,06%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους όρους του προϊόντος, η τράπεζα έχει τη δυνατότητα ανάκλησής του μετά τον πρώτο χρόνο ζωής του.

Σε κάθε περίπτωση, ο τόκος αποδίδεται στον πελάτη στη λήξη του προϊόντος ή κατά την ημερομηνία ανάκλησής του.

Δ) ΜΙΚΤΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΗ 80-20

Η συγκεκριμένη προθεσμιακή τοποθετεί το 80% του κεφαλαίου του πελάτη σε 3μηνη προθεσμιακή με επιτόκιο 3,40% και το υπόλοιπο 20% σε διετή προθεσμιακή με επιτόκιο 3,40% τον πρώτο χρόνο και 3,60% το δεύτερο χρόνο.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

Μπορείτε να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.