A- A+
Γιούνκερ: Κάποιοι στο Eurogroup ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρω (video)
Αποκαλυπτικός σε σχέση με το παρασκήνιο των αποφάσεων για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποκάλυψε ότι η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από το ενιαίο νόμισμα με τον ίδιο να φτάνει στο σημείο να απειλήσει με παραίτηση για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αυτό.

«Οτιδήποτε έκανα, ήταν για να πείσω τους άλλους να απομακρυνθούν από το εγκληματικό εγχείρημα να πετάξουν την Ελλάδα σαν ένα κομμάτι χαρτί, σαν το τίποτα. Η Ελλάδα δεν είναι το τίποτα. Η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Κατάφερα να αποφευχθεί ένα αβέβαιο μέλλον για την Ελλάδα και χειροκροτώ τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας, κυρίως του φτωχότερου κομματιού της χώρας που έκανε τεράστιες προσπάθειες σε αυτή τη χώρα. Αυτές οι προσπάθειες ήταν απαραίτητες. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την σταθεροποίηση» πρόσθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η συνέντεξη του Γιούνκερ

null