A- A+
Κεφαλαιακη ένεση 307 εκατ. ευρώ πέτυχε η Eurobank με την επαναγορά τίτλων της
Ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 πέτυχε η Eurobank μέσω της εθελοντικής επαναγοράς τίτλων της που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Επικύρωση από τη γενική συνέλευση.

Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει περαιτέρω τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 της Τράπεζας κατά το ποσό των 307 εκατ. ευρώ, επιπροσθέτως των 5,8 δισ. ευρώ που πρόσφατα καλύφθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση επαναγόράς αφορούσε δικαιούχους τεσσάρων σειρών υβριδικών τίτλων (Lower Tier 1 - Series A, B, D and E) και μίας σειράς τίτλων μειωμένης εξασφάλισης (Lower Tier 2).

Η περίοδος συμμετοχής στις Προτάσεις έληξε την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013. Ειδικότερα, η συμμετοχή στις Προτάσεις έγινε σε εθελοντική βάση ως ακολούθως:

A. εξαγορά από την Τράπεζα των Υφιστάμενων Τίτλων που εγκύρως προσφέρθηκαν και έγιναν αποδεκτοί από την Τράπεζα στην ονομαστική τους αξία, και

B. ταυτόχρονη υποχρέωση συμμετοχής των δικαιούχων των Υφιστάμενων Τίτλων με το ποσό της εξαγοράς σε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, καλυπτόμενη με μετρητά, σε τιμή έκδοσης ίδια με την τιμή έκδοσης των κοινών μετοχών (€1,5409107890977 μετά το reverse split 1:10) στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά €5,8 δισ. που κάλυψε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («Τ.Χ.Σ.») στο πλαίσιο του Ν. 3864/2010.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας σε σχέση με τις Προτάσεις προϋποθέτει την έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, η οποία έχει συγκληθεί για τις 27η Ιουνίου 2013.

Η αναμενόμενη ημερομηνία διακανονισμού των Υφιστάμενων Τίτλων είναι η 28η Ιουνίου 2013. Η αναμενόμενη ημερομηνία για την παράδοση των νέων μετοχών της Τράπεζας στους δικαιούχους Υφιστάμενων Τίτλων που εγκύρως συμμετείχαν στις Προτάσεις οι προσφορές των οποίων έγιναν δεκτές είναι η 4η Ιουλίου 2013.

Υπενθυμίζεται, ότι είναι σε εξέλιξη η από 12/6/2013 πρόταση της ERB Hellas Funding Limited προς τους κατόχους της σειράς υβριδικών τίτλων (Lower Tier 1 - Series C), η συμμετοχή στην οποία λήγει την 19 Ιουνίου 2013, σύμφωνα με τους όρους της πρότασης αυτής.

Η εναπομείνασα ονομαστική αξία των παραπάνω υβριδικών τίτλων (Lower Tier 1 - Series C) ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ.