A- A+
NY Times: Πρόωρες εκλογές σημαίνουν «πάγωμα» της χρηματοδότησης από την τρόικα
Με τίτλο «Οι Έλληνες ηγέτες συναντώνται σε μια προσπάθεια να σώσουν την κυβέρνηση» δημοσιεύτηκε άρθρο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας The New York Times.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι πρόωρες εκλογές θα εκτροχιάσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και σχεδόν σίγουρα θα οδηγήσουν σε «πάγωμα» των δανείων διάσωσης από το εξωτερικό.

Η εφημερίδα τονίζει ότι με τόσο μεγάλο διακύβευμα οι Έλληνες ηγέτες βρίσκονται υπό τεράστια πίεση να πετύχουν συμβιβασμό.

«Οι ηγέτες του ολοένα και πιο εύθραυστου κυβερνητικού συνασπισμού συναντώνται τη Δευτέρα για να σφραγίσουν το ρήγμα που προήλθε από το κλείσιμο της ΕΡΤ και που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, εάν δεν επιτευχθεί συμβιβαστική λύση» σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Οι NY Times αναφέρουν επίσης ότι ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την αντίδραση των εργατικών σωματείων που εκπροσωπούν περίπου 650.000 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έμειναν σχετικά ανέπαφοι από τη κλιμακούμενη ύφεση, ενώ αυτή έπληξε σφοδρά τον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε επίσης

* Παιχνίδια (;) της τρόικας με τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ - Σενάρια αναβολής της εκταμίευσης

* Bloomberg: Αν δεν βρεθεί λύση με την ΕΡΤ η Ελλάδα πάει για πρόωρες εκλογές

* Υπέρ Σαμαρά οι Financial Times για το θέμα της ΕΡΤ στο κύριο άρθρο τους