A- A+
Παιχνίδια (;) της τρόικας με τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ - Σενάρια αναβολής της εκταμίευσης
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Καθησυχαστική η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», μολονότι το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup (EWG) της Πέμπτης ενέκρινε την εκταμίευση, θεωρώντας ότι τα τεχνικά προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί (το Eurogroup του Μαΐου έχει ήδη δώσει πολιτική έγκριση), «παρουσιάστηκε τεχνικό ζήτημα» και η εκταμίευση δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει τη Δευτέρα.

Οι ίδιοι κύκλοι πάντως επεσήμαναν σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ΕΡΤ και στην επικείμενη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

Η ελληνική πλευρά, πάντως, δεν ανησυχεί, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση σχετίζεται με τη διαδικασία έγκρισης της δόσης από την αρμόδια επιτροπή της γερμανικής Βουλής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασίσει στις 19 του μήνα, εκτός απρόοπτου.