A- A+
Μειώσεις επιτοκίων σε καταθέσεις και δάνεια από την Εθνική Τράπεζα
Σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων σε καταθέσεις και δάνεια σε χαμηλότερα επίπεδα προχώρησε από τις 14 Ιουνίου η Εθνική Τράπεζα, συνέπεια της περικοπής του ευρω-επιτοκίου στο 0,50%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, η Εθνική Τράπεζα προχωρεί σε περιορισμένη μείωση (έως 0,10 της μονάδας) των επιτοκίων καταθέσεων πρώτης ζήτησης, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες προσφορές επιτοκίων για επιλεγμένα καταθετικά προϊόντα.

Ειδικότερα, η ΕΤΕ προχώρησε μεταξύ άλλων σε περικοπές στις αποδόσεις στους λογαριασμούς Εθνοταμιευτήριο, Μσθοδοτικός Plus, Ευρωπαϊκό Ταμιευτήριο και σε όλους τους τρεχούμενους λογαριασμούς.

Σημειώνεται ότι η από 8/5/2013 μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ, κατά 0,25 της μονάδας, έχει ήδη ενσωματωθεί στα επιτόκια των δανειακών και καταθετικών προϊόντων που συμβατικά συνδέονται με αυτό, και από 9/5/2013, η Τράπεζα προχώρησε σε ισόποση μείωση των επιτοκίων «Κυμαινόμενο Στεγαστικών Δανείων» και «Κυμαινόμενο Στεγαστικού Ταμιευτηρίου».

Τέλος, από 1/6/2013 μείωσε κατά 0,25 της μονάδας τα κυμαινόμενα επιτόκια καταναλωτικής πίστης που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα με το Επιτόκιο Βάσης Καταναλωτικής Πίστης (ΕΒΚΠ) και με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ και από τις 3 Ιουνίου 2013, μείωσε ισόποσα και το κυμαινόμενο επιτόκιο Υπερανάληψης (Overdraft).

Αναλυτική πληροφόρηση για τα ισχύοντα επιτόκια καταθέσεων και δανείων παρέχεται στα Καταστήματα και την ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.nbg.gr).

Συγκρίνετε όλα τα επιτόκια

Λογαριασμοί Ταμιευτηρίου

Λογαριασμοί Μισθοδοσίας