A- A+
Στο 10,8% περιόρισε την κάλυψη της αύξησης η ΕΤΕ κόβοντας funds - Στις 8,25 μετοχές τα warrants (upd)
Στο 10,8% διαμορφώθηκε το τελικό ποσοστό κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας από ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Το 1/3 της έκδοσης καλύφθηκε από μικροεπενδυτές.

Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Παρασκευής, η Εθνική Τράπεζα ευχαρίστησε τους παλαιούς Μετόχους της και τους νέους Επενδυτές που συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου.

Με βάση το τελικό ποσοστό κάλυψης του 10,8%, ο αριθμός των μετοχών που θα μπορεί να αποκτηθεί τα επόμενα χρόνια στην τιμή της αύξησης πλέον ενός επιτόκιου τα επόμενα 4,5 χρόνια θα ανέρχεται σε 8,25 για κάθε warrant.

H ακτινογραφία της αύξησης

Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα για τα εξής:

• Το συνολικό ποσοστό της αύξησης κεφαλαίου που προήλθε από ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με την ΠΥΣ 6/5-6-2013, διαμορφώθηκε σε 10,8%.

• Τα 3/4 της συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου πραγματοποιήθηκαν μέσω εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης.

• Σχεδόν το 50% της αύξησης καλύφθηκε από κεφάλαια εξωτερικού, με αποτέλεσμα την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα 500 εκατ. Ευρώ.

• Το 1/3 της αύξησης καλύφθηκε από εγχώρια νοικοκυριά, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 120.000 μετόχους, αντανακλώντας την ευρεία μετοχική βάση της Τράπεζας.

• Τα 2/3 της αύξησης καλύφθηκαν από Μετόχους που είχαν ήδη μετοχική θέση στην Εθνική.

• Δεν χρειάσθηκε να εκδοθούν υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες.

Νωρίτερα το Moneyonline.gr μετέδιδε:

Στο 11% αναμένεται να περιορίσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, ώστε να αυξήσει την αξία των warrants. Σε λίγο οι επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Τράπεζα «έκοψε» από την έκδοση των νέων μετοχών της διάφορους επενδυτές που δεν ήθελε στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Με τον τρόπο αυτό από τη μία πλευρά εξυπηρετεί παλαιούς μετόχους που εγγράφηκαν για αδιάθετες μετοχές και από την άλλη ενισχύει την αξία των warrants.

Με τον τρόπο αυτό το ποσοστό κάλυψης της αύξησης θα πέσει στο 11%, αυξάνοντας των αριθμό των μετοχών που θα μπορούν να αποκτηθούν μέσω των warrants λίγο πάνω από το 8 έναντι 7,34 μετοχών αν το ποσοστό διαμορφωνόταν στο 12%.

Διαβάστε επίσης

* Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ μάζεψε η ΕΤΕ - Στο 12% η κάλυψη, στα 7,33 οι μετοχές των warrants

* «Ενισχυμένα» warrants θέλει να δώσει η ΕΤΕ στους μικρομετόχους - Πώς θα το πετύχει