A- A+
Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ μάζεψε η ΕΤΕ - Στο 12% η κάλυψη, στα 7,33 οι μετοχές των warrants
Ξεπέρασαν τα 1,2 δισ. ευρώ οι εγγραφές για την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία θα καταφέρει να ολοκληρώσει το σχέδιο κεφαλαιακής της ενίσχυσης χωρίς τη χρήση των ακριβών μετατρέιψιμων ομολογιών (CoCos).

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα υπερκαλύπτει το στόχο κάλυψης του 12% της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι εγγραφές για τις νέες μετοχές της εκτιμώνται πάνω από τα 1,2 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι το τελικό ποσοστό συμμετοχής θα ανέλθει στο 12%, που σημαίνει ότι τα waarnats που θα δοθούν στους επενδυτές θα δίνουν το δικαίωμα αγοράς 7,33 μετοχών της τράπεζας.

Για την επικύρωση της αύξησης έχει προγραμματιστεί διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για την Παρασκευή το πρωί.

Τις πληροφορίες ότι η Εθνική πέτυχε το στόχο του 10%, διατηρώντας τον ιδιωτικό της χαρακτήρα, επιβεβαίωσε και η διοίκησή της με επίσημη ανακοίνωση.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι «επετεύχθη η εκ του νόμου προβλεπόμενη ελάχιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, συγκεντρώνοντας σε μετρητά από ιδιώτες επενδυτές ποσοστό πάνω από 10% του συνολικού ποσού της αύξησης και δεν θα προβεί σε έκδοση και διάθεση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών».

Σύμφωνα με την τράπεζα, αναλυτική ανακοίνωση για την κατανομή των μετοχών και τα ειδικότερα στοιχεία της κάλυψης της αύξησης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα λάβει χώρα στις 14 Ιουνίου 2013, μετά το πέρας της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.