A- A+
Στον Ιούνιο του 2011 επέστρεψαν τον Απρίλιο τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων
Νέα πτώση για τέταρτο διαδοχικό μήνα σημείωσαν τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων των Απρίλιο, καθώς συνεχίστηκαν οι αναπροσαρμογές των αποδόσεων από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος παρουσίασε περαιτέρω πτώση κατά 14 μονάδες βάσης, στο 4,22%, που αποτελεί χαμηλό 2 ετών.

Σε σχέση με το τέλος του 2012 η πτώση του μέσου επιτοκίου προσεγγίζει τις 50 μονάδες βάσης, ενώ σε σχέση με τα υψηλά του περασμένου Ιουνίου η μείωση έχει φτάσει τις 78 μονάδες.

Αντίστοιχα το μέσο επιτόκιο των νέων προθεσμιακών καταθέσεων διάρκειας από 1 έως 2 έτη διαμορφώθηκε στο 4,27% από 4,73% στις αρχές του έτος και 4,79% τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί μέσα στο Μάιο, οι οποίες δεν ήταν και λίγες, τα επιτόκια που αποτυπώνονται στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και θα ανακοινωθούν σε ένα περίπου μήνα, αναμένεται να είναι ακόμη πιο χαμηλά, αγγίζοντας το όριο του 4%.

Συγκρίνετε όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις της αγοράς