A- A+
ΥΠΟΙΚ: Στοχευμένοι έλεγχοι για τη λίστα Λαγκάρντ και τις καταθέσεις εξωτερικού
Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομικών για τους φορολογουμένους της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο με εγκυκλίους που εξέδωσε αντιμετωπίζει όλες τις περιπτώσεις που ανακύπτουν ως προς τη φορολόγησή τους, τη διασταύρωση των χρημάτων που αναφέρονται στη λίστα και κυρίως την προέλευσή τους.

«Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν ευνοεί φοροφυγάδες, είτε άμεσα είτε έμμεσα, όπως λανθασμένα αναφέρεται σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, τονίζει ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος που επικαλείται η εφημερίδα, όχι μόνο δεν αμνηστεύει φορολογικά κάποιους της λίστας Λαγκάρντ, αλλά αντίθετα καλύπτει κάθε κενό που μπορεί να υπήρχε και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου ορισμένοι να τύχουν χαμηλότερης φορολόγησης.

«Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία που δίνεται, δεν συνάδει με τη σοβαρότητα του θέματος, ούτε με την αδιαπραγμάτευτη βούληση του υπουργείου Οικονομικών να αντιμετωπιστεί το θέμα με αυστηρότητα, αλλά και με Δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση.