A- A+
Ασφαλέστερες συναλλαγές στο διαδίκτυο με νέα υπηρεσία της Visa
Νέες μεθόδους που εξασφαλίζουν ασφαλέστερες συναλλαγές μέσω του διαδικτύου λανσάρει και επίσημα στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά η Visa Europe, μετά από μία πιλοτική περίοδο.

Συγκεκριμένα, η Visa CodeSure είναι πλέον πλήρως διαθέσιμη για εμπορικό λανσάρισμα, με τη διάθεση στην αγορά μιας κάρτας Visa με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο 12 πλήκτρων και μπαταρία, γεγονός που μειώνει τη δυνατότητα online απάτης ακόμα περισσότερο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, καθώς ο κάτοχος της κάρτας θα πρέπει να εισάγει το ΡΙΝ του για κάθε online συναλλαγή, η Visa CodeSure εμποδίζει την πραγματοποίηση κάθε μη εξουσιοδοτημένης χρήσης, ενώ η νέα τεχνολογία Visa CodeSure μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε κάρτα Visa (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη ή εταιρική).

Η διαδικασία επικύρωσης της συναλλαγής γίνεται σε τρία απλά βήματα:

1) Όταν πραγματοποιεί online αγορές ή εγγράφεται σε μια υπηρεσία online banking, ο κάτοχος της κάρτας ενεργοποιεί τη διαδικασία πιστοποίησης με την επιλογή του πλήκτρου Verified by Visa στο πληκτρολόγιο της κάρτας

2) Όταν του ζητηθεί, ο χρήστης εισάγει τον κωδικό του στο πληκτρολόγιο της κάρτας

3) Ένας μοναδικός αριθμός μιας χρήσης εμφανίζεται στην κάρτα, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον κάτοχο της κάρτας για την πιστοποίησης μιας συναλλαγής Verified by Visa.

Σημειώνεται ότι η Visa Europe έχει εγκρίνει τη χρήση της για τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • ΡΙΝ κωδικός μιας χρήσης για πληρωμές Verified by Visa σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις διεθνώς χωρίς αλλαγές στο software και χωρίς να χρειάζεται οι κάτοχοι των καρτών να εγγραφούν και να απομνημονεύουν κωδικούς
  • ΡΙΝ κωδικός μιας χρήσης για πρόσβαση σε online banking
  • ΡΙΝ κωδικός μιας χρήσης για υπηρεσίες telephone banking
  • Επικύρωση συναλλαγών μέσω online banking με τη χρήση συγκεκριμένων στοιχείων όπως π.χ. το ποσό της συναλλαγής

Πρόσβαση σε υπηρεσίες τρίτων, όπως εταιρικά virtual δίκτυα (VPN) για χρήστες εμπορικών καρτών ή προγράμματα frequent flyer και άλλες on line υπηρεσίες.