A- A+
Alpha Bank: Κάτω του 3% τα προθεσμιακά επιτόκια στο χρόνο
Σε νέες μειώσεις των επιτοκίων στους λογαριασμούς προθεσμίας προχώρησε η Alpha Bank, η οποία οδηγεί την κούρσα των περικοπών μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Οι νέες αποδόσεις.

Ειδικότερα, η τράπεζα μείωσε τα επιτόκια σε όλα τα προθεσμιακά προγράμματα που προσφέρει μέσω του κοινού πλέον δικτύου Alpha και Emporiki Bank.

Χαρακτηριστικό των εκτιμήσεων της διοίκησής της για το κόστος χρήματος στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες είναι το γεγονός ότι στο 12μηνο το επιτόκιο έχει πλέον υποχωρήσει κάτω από το 3%, ακόμη και για μεγάλα ποσά.

Στον αντίποδα, υψηλότερες αποδόσεις προσφέρονται σε προϊόντα διάρκειας 6 μηνών, ενώ τα καλύτερα επιτόκια διατίθενται πλέον για 3μηνη διάρκεια.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Alpha Bank είχε προχωρήσει ξανά σε μειώσεις των αποδόσεων στις αρχές Μαίου, ενώ κατάργησε και διάφορα προνομιακά προγράμματα που διατίθεντο από την Emporiki Bank.

Τα διαθέσιμα προϊόντα

Εκτός από τις απλές προθεσμιακές καταθέσεις, η Alpha Bank προσφέρει τα ακόλουθα προγράμματα:

α) Alpha Νέα Εποχή

Πρόκειται για 24μηνη προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκιο που μειώνεται κάθε τρίμηνο, οπότε και καταβάλλονται οι τόκοι.

Κάθε τρίμηνο υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης χωρίς κόστος.

Το ελάχιστο ποσό ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, ενώ το μέσο επιτόκιο φτάνει στα δύο χρόνια έως το 2,75%.

β) Alpha Μηνιαία Πρόοδος - Υπερέχω

Πρόκειται για πανομοιότυπα προϊόντα που διατίθενται από τα δίκτυα Alpha και Emporiki αντίστοιχα με απόδοση έως και 3,80%.

Το επιτόκιο είναι κλιμακούμενο και αυξάνεται κάθε μήνα, ενώ η αρχικώς προσυμφωνημένη διάρκεια μπορεί να είναι 3 ή 6 μήνες.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι 300.000 ευρώ για τους 3 μήνες και 100.000 ευρώ για τους 6 μήνες.

Η απόδοση των τόκων γίνεται κάθε μήνα, ενώ την ίδια ημέρα υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων χωρίς ποινή.

Βρείτε την καλύτερη απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο σύγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr.