A- A+
Η ΑΧΑ και η Κάρτα Διαβήτη εκπαιδεύουν παιδιά και γονείς για την πρόληψη του Διαβήτη
Η ΑΧΑ, με στόχο να συνεισφέρει στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης και ασφαλέστερης κοινωνίας, τοποθετεί στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της την εκπαίδευση και την πρόληψη κινδύνων.

Στο πλαίσιο αυτό, σύναψε πρόσφατα τριετή συμφωνία με την Κάρτα Διαβήτη, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και δημιούργησε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων και παιδιών.

Αποστολή του προγράμματος είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η οποία απασχολεί ήδη περίπου 1.300.000 συμπολίτες μας και έχει ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις. Στόχος είναι η προσέγγιση και ενημέρωση όσο τον δυνατόν μεγαλυτέρου κοινού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο μέρη:

• Το επιστημονικό μέρος απευθύνεται σε γονείς. Συγκεκριμένα, τρεις εξειδικευμένοι επιστήμονες, τοποθετούνται σε θέματα πρόληψης και έγκυρης διάγνωσης και εξηγούν με απλά λόγια για τη νόσο και τα νέα δεδομένα που την αφορούν.

• Το δεύτερο μέρος αφορά στην εκπαίδευση μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός ειδικά διαμορφωμένου επιτραπέζιου και ηλεκτρονικού παιχνιδιού που βασίζεται στις αρχές της διατροφικής πυραμίδας.

Σε κάθε ενημέρωση γίνεται δωρεάν μέτρηση σακχάρου σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ενήλικες και παιδιά και διανέμονται ενημερωτικά έντυπα.