A- A+
Στρατηγικός επενδυτής και είσοδος στο ΧΑ για την Probank – Αναβολή της γ.σ.
Σε συμφωνία με στρατηγικούς επενδυτές για την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Probank φαίνεται πως έχουν καταλήξει οι αρχές, μετά την τοποθέτηση Επιτρόπου στη διοίκησή της από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από την πρόσκληση προς τους μετόχους για γενική συνέλευση στις 21 Ιουνίου έναντι 15 Ιουνίου που ήταν αρχικώς προγραμματισμένη.

Σύμφωνα με αυτήν, θα υλοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 222 εκατ. ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση και παραίτηση των παλαιών μετόχων.

Παράλληλα, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την άμεση εισαγωγή της Probank στο Χρηματιστήριο Αθηνών και θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί για την εφαρμογή της παραπάνω στρατηγικής, που υπάρχουν σήμερα στο καταστατικό της.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την έκθεση ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος, οι κεφαλαιακές ανάγκες της Probank διαμορφώνονται σε 282 εκατ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό τα 60 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εισφερθεί από πέρυσι το καλοκαίρι και η διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται σε αναζήτηση επιπλέον 222 εκατ. ευρώ.

Η πρόσκληση της γενικής συνέλευσης