A- A+
«Κλείδωσε» η μείωση κατά 30% στους μισθούς του ΤΤ με την υπογραφή επιχειρησιακής
Στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης προχώρησαν διοίκηση και εργαζόμενοι στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, επικυρώνοντας τη μεταξύ τους συμφωνία για μειώσεις μισθών κατά 30%.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η υπογραφή της σύμβασης επιβεβαιώνει το κλίμα συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης και των Εργαζομένων της Τράπεζας, καθώς και την προσήλωση όλων των μερών στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που διασφαλίζει τουλάχιστον έως και τον Ιούνιο του 2014 τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ΤΤ, ανεξάρτητα από το αν η τράπεζα θα πουληθεί ή παραμείνει αυτόνομη τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία του περασμένου Ιανουαρίου προέβλεπε τα εξής:

  • Διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας και όλο το προσωπικό θα προσληφθεί από την εταιρεία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε».
  • Το συνολικό μισθολογικό κόστος θα μειωθεί σε ποσοστό 30% και κατά την υλοποίηση της ενέργειας αυτής θα εφαρμοσθεί ως βάση η κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ, θα ληφθεί πρόνοια να προστατευτούν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και πριν την υλοποίηση θα προηγηθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.
  • Θα προταθεί αρμοδίως πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης υπαλλήλων δια μέσου προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα του προγράμματος αυτού θα συνδιαμορφώσει τη τελική μεταβολή του μισθολογικού κόστους.