A- A+
Έρχονται (;) και δάνεια για αποπληρωμή οφειλών προς ασφαλιστικά Ταμεία
Τη δημιουργία νέων ειδικών δανείων για τη χρηματοδότηση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ζήτησε από τις διοικήσεις των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών η ηγεσία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Ειδικότερα, η διοίκηση του ΙΚΑ ζήτησε από την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank και τη Eurobank, να δημιουργήσουν χρηματοδοτικά προγράμματα για την εξόφληση των συγκεκριμένων οφειλών.

Η διάρκειά τους θα μπορούσε να φτάνει τις 72 δόσεις και το επιτόκιό τους να διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα του 8,5%, που ισχύει για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μείωση προστίμων

Με τα δάνεια αυτά η τράπεζα αναλαμβάνει να αποπληρώσει το σύνολο της οφειλής προς τα Ταμεία και στη συνέχεια ο δανειολήπτης καλείται να εξοφλήσει σε αυτήν το εν λόγω ποσό με ευνοϊκό επιτόκιο.

Με τον τρόπο αυτό ο οφειλέτης κερδίζει από τις εκπτώσεις που παρέχονται στις περιπτώσεις των εφάπαξ πληρωμών, εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής και καλύτερο επιτόκιο.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες προσφέρουν εδώ και αρκετούς μήνες δανειακά προγράμματα για την εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο.

Μπορείτε να συγκρίνετε τα συγκεκριμένα προϊόντα με το σχετικό εργαλείο αναζήτησης προϊόντων του Moneyonline.gr.