A- A+
Eurobank: Πακέτο δανείων €200 εκατ. σε εξαγωγικές εταιρείες
Ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης 300 προεπιλεγμένων μεσαίου μεγέθους υγιών, εξαγωγικών επιχειρήσεων με 200 εκατ. ευρώ, θα «τρέξει» η Eurobank μετά την ανακεφαλαιοποίησή της.

«Με την ολοκλήρωση της πλήρους ανακεφαλαιοποίησης της Eurobank ενεργοποιούμε αμέσως πρόγραμμα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, ξεκινώντας από τις υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις» επεσήμανε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικόλαος Καραμούζης.

Αναλυτικά η χρηματοδότηση του εξαγωγικού συναλλακτικού κυκλώματος για τις παραπάνω εταιρείες συμπεριλαμβάνει:

1. Προ-χρηματοδότηση των εξαγωγέων έναντι απλών παραγγελιών σε ποσοστό έως 70%

2. Προ-χρηματοδότηση των εξαγωγέων έναντι ανοίγματος ενέγγυων πιστώσεων (Ε/Π) σε ποσοστό 80%

3. Με την προσκόμιση των τιμολογίων/φορτωτικών εγγράφων μετατροπή της προ-χρηματοδότησης σε χρηματοδότηση κεφαλαίου κινήσεων ή/και factoringστο 90%

Αποστολή στη Μόσχα

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την τέταρτη επιχειρηματική αποστολή στο πλαίσιο του προγράμματος Go International, που διοργανώνει η Eurobank στη Μόσχα στις 27 & 28 Μαϊου.

Όπως είπε ο κ. Καραμούζης. «έχουμε διαμορφώσει και είναι έτοιμο προς υλοποίηση αμέσως, ένα πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης με 200 εκατ. ευρώ, τριακοσίων περίπου προεπιλεγμένων μεσαίου μεγέθους υγιών, εξαγωγικών επιχειρήσεων που είναι πελάτες μας, αναλαμβάνοντας κινδύνους και διευκολύνοντας έτσι όλο το κύκλωμα εξαγωγικής δραστηριότητας, που υποφέρει σήμερα από τη στενότητα ρευστότητας».

Στο πλαίσιο του Go International στις τρεις προηγούμενες αποστολές πραγματοποιήθηκαν 4000 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ 250 ελληνικών εξαγωγικών εταιριών, 20 εκ των οποίων είναι ερευνητικά κέντρα υψηλής τεχνολογίας και 500 περίπου εισαγωγικών επιχειρήσεων από 16 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ στην αποστολή της Μόσχας έχουν προγραμματισθεί περίπου 2000 συναντήσεις, με 250 ρωσικές επιχειρήσεις.

Άλλες ενέργειες

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Invest in Greece διοργανώνεται Real Estate Workshop στις 27 Μαΐου, που περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση από τις ελληνικές εταιρείες των επενδυτικών ευκαιριών σε ακίνητα στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο Exportgate, την πρώτη ελληνική ηλεκτρονική Διαδικτυακή Πύλη που υλοποιείται σε συνεργασία με τους εξαγωγικούς επιχειρηματικούς φορείς και τον ΣΕΒ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, ανακοίνωσε την ενεργοποίηση από τη Δευτέρα 13 Μαΐου, της συνεργασίας μεταξύ της Eurobank και του Exportgate με την Google σε μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια για την προώθηση του Exportgate στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις αγορές της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας. Πρόθεση της Τράπεζας, είναι η παραχώρηση υπό προϋποθέσεις του Εxportgate στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, ενώ η Τράπεζα θα συνεχίσει να το στηρίζει λειτουργικά.

Επιπλέον η Eurobank έχει θέσει με επιτυχία σε λειτουργία εξειδικευμένη μονάδα με την ονομασία “Ask the Experts”, με βασικό αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών κυρίως σε μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις πελάτες της, που επιθυμούν να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα, ιδιαίτερα σε θέματα νομικά, ασφαλιστικά, φορολογικά και χρηματοδοτικά.

Μέχρι σήμερα, η ομάδα των Ask the Experts έχει συμβουλεύσει περισσότερες από 500 τέτοιυ είδους ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες.