A- A+
Εγκρίνεται το ενημερωτικό δελτίο της ΕΤΕ – Στόχος να αντληθούν πάνω από 1 δισ. ευρώ
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, η διοίκηση της οποίας συνεχίζει τις επαφές με μεγάλους επενδυτές για τη συμμετοχή τους σε αυτήν.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να αποσταλεί το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η έγκρισή του αναμένεται να εξασφαλιστεί το αργότερα μέχρι την Τετάρτη. Θα ακολουθήσει το reverse split των μετοχών της τράπεζας σε αναλογία 10 παλαιές προς μία νέα μετοχή.

Το χρονοδιάγραμμα

Ακολούθως η διοίκηση της τράπεζας θα ανακοινώσει τους όρους διάθεσης των νέων μετοχών και το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου.

Αυτό σημαίνει ότι η αποκοπή του δικαιώματος και η 15νθήμερη περίοδος διαπραγμάτευσής του θα ξεκινήσει στις 27 ή 28 Μαίου.

Η αύξηση κεφαλαίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, οπότε και αναμένεται η εισαγωγή των νέων μετοχών στο ΧΑ.

Στόχος της διοίκησης της ΕΤΕ είναι να αντληθούν τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 10% των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών CoCos, η χρήση των οποίων είναι ιδιαίτερα ακριβή, με δεδομένο ότι το κουπόνι τους ξεκινά από το 7%.