A- A+
Alpha: Επιχειρηματικά δάνεια με έκπτωση 50% στο επιτόκιο
Δάνεια σε βιώσιμες επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας με έκπτωση στο επιτόκιο κατά 50%, προσφέρει η Alpha Bank, μέσω της δράσης Ταμείου Επιχειρηματικότητας «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης ισχύει για επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας και κάθε σταδίου λειτουργίας, υπό σύσταση, νέες ή υφιστάμενες.

Σκοπός της δράσης είναι η από κοινού συνεπένδυση των ιδίων κεφαλαίων της με τα κεφάλαια του ΤΕΠΙΧ για την παροχή δανείων επιχειρηματικής αναπτύξεως, με ευνοϊκούς όρους.

Οι δικαιούχοι

Η δράση απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) κάθε νομικής μορφής (ατομικές, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε.) που βρίσκονται σε οποιαδήποτε στάδιο λειτουργίας (υπό σύσταση, νεοσύστατες ή και υφιστάμενες) και οι οποίες πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

- Είναι και θα παραμείνουν Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οιονδήποτε τύπο λειτουργίας και εάν ακολουθούν (ανεξάρτητη, συνεργαζόμενη ή συνδεδεμένη επιχείρηση).

- Απασχολούν έως 250 εργαζομένους, σε Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.)

- Εμφανίζουν έως Ευρώ 50 εκατ. ετήσιο κύκλο εργασιών ή ενεργητικό Ευρώ 43 εκατ.

- Έχουν έδρα, λειτουργούν και θα επενδύσουν εντός της ελληνικής επικράτειας

- Δεν υπερβαίνουν το όριο των ενισχύσεων που θέτει ο Κανόνας De Minimis, «περί ενισχύσεων ήσσονος σημασίας»

- Είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες

- Επιχειρήσεις που έχουν λάβει την εγγύηση του Ε.Τ.Ε.ΑΝ σε προγράμματα που έληξαν ή ευρίσκονται σε ισχύ και τηρούν ενήμερες οφειλές εγγυημένων δανείων

- Δραστηριοποιούνται σε όλους τους οικονομικούς κλάδους της Ελληνικής επικράτειας - πλην εξαιρέσεων, εφόσον διαθέτουν επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Για να ελέγξετε τη δυνατότητα εντάξεως στη Δράση ΤΕΠΙΧ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ, με βάση την επιλεξιμότητα του ΚΑΔ της επιχειρήσεώς σας, πατήστε εδώ.

Σκοπός δανείου

  • Χρηματοδότηση επιχειρηματικών επενδυτικών σχεδίων:

- Που υπήχθησαν στον Ν.3299/2004
- Που εντάχθηκαν σε άλλα προγράμματα κρατικής ενισχύσεως, τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί
- Δεν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα κρατικής ενισχύσεως και δεν έχουν υλοποιηθεί

  • Χρηματοδότηση Κεφαλαίου Κινήσεως ειδικού σκοπού για την κάλυψη:

- Αναγκών αναπτυξιακού χαρακτήρα (δαπάνες δημιουργίας, ιδρύσεως, επεκτάσεως μίας επιχειρήσεως κ.ά.) και
- Αυτοτελών επιχειρηματικών αναγκών που σχετίζονται με το εμπορικό/συναλλακτικό κύκλωμα της επιχειρήσεως (αγορά πρώτων & βοηθητικών υλών, αγαθών, υπηρεσιών και εμπορευμάτων, γενικά έξοδα, εργασιακό κόστος κ.λπ.)

Χαρακτηριστικά δανείου

Ο συνολικός δανεισμός μέσω της Δράσης, ανά επιχείρηση, ανέρχεται:

1. Για δάνειο Επενδυτικών Σχεδίων, έως €800.000
2. Για δάνειο Κεφαλαίου Κινήσεως , έως €300.000

Διάρκεια δανείου

1. Επενδυτικό Δάνειο: από 5 έως 12 έτη συμπεριλαμβανομένης περιόδου χάριτος κεφαλαίου έως 24 μήνες.
2. Κεφάλαιο Κινήσεως: έως 48 μήνες.

Παρέχεται κυμαινόμενο ή σταθερό επιτόκιο, το οποίο λόγω συμμετοχής της Τραπέζης στο σχήμα της συνεπενδύσεως με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), εφαρμόζεται μόνο στο 50% του δανείου, καθώς το υπόλοιπο 50% παρέχεται ΑΤΟΚΟ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

* πλέον εισφοράς του Ν.128/75 (0,60%), η οποία εφαρμόζεται στό 50% του δανείου.

Η εξόφληση

Παρέχεται ευελιξία αποπληρωμής με ισόποσες ή ανισόποσες δόσεις, οι ημερομηνίες καταβολής και τα ποσά των οποίων, συμφωνούνται ανάλογα με το συναλλακτικό - παραγωγικό κύκλωμα της επιχειρήσεως.

Οι δαπάνες εξετάσεως αιτήματος υπολογίζονται ως ποσοστό επί της εγκεκριμένης χρηματοδοτήσεως, με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ και ανώτατο τα 2.000 ευρώ.

Εκτός από τα οικονομικά στοιχεία που απαιτούνται από την Τράπεζα για την αξιολόγηση και έγκριση του δανείου, για την υποβολή αιτήσεως στο ΤΕΠΙΧ προσκομίζονται επιπλέον δικαιολογητικά (πατήστε εδώ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Δράση ΤΕΠΙΧ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ, μπορείτε να απευθύνεστε στα Καταστήματα της Alpha Bank και της Εμπορικής Τραπέζης ή τηλεφωνικώς στο 801 11 20 120 (από σταθερό) και 210 326 0120 (από κινητό και από το εξωτερικό).