A- A+
Ρουμπινί: Έρχεται ράλι τα επόμενα 2 έτη στις μετοχές - Προλάβετε!
Άνοδο των μετοχών τα επόμενα δύο έτη λόγω των κινήσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για ενίσχυση της ρευστότητας, αναμένει ο γνωστός για τις απαισιόδοξες προβλέψεις του, Νουριέλ Ρουμπινί.

Σύμφωνα με το CNN, ο Ρουμπινί εκτιμά ότι θα υπάρξει ανάκαμψη των μετοχών τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς η Fed συνεχίζει το πρόγραμμά της για τόνωση της ρευστότητας.

Παράλληλα, εκτιμά ότι και οι άλλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα και θα στηρίξουν τις μετοχές και τα ομόλογα τα επόμενα δύο χρόνια.

Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποιεί τους αγοραστές ότι η άνοδος των τιμών θα σταματήσει στο τέλος των δύο ετών.

Μαζική απάτη

«Η Fed δημιουργεί τα ίδια προβλήματα που οδήγησαν στην οικονομική κρίση του 2008 με το να διατηρεί τα επιτόκια κοντά στο μηδέν» τόνισε ο Ρουμπινί μιλώντας σε συνέδριο, προσθέτοντας ότι με το τρόν αυτό «δημιουργούν μια μαζική απάτη».

Ως παράδειγμα φούσκας ανέφερε την αγορά των junk bonds, σημειώνοντας πως όταν σκάσει αυτή η φούσκα θα υπάρξει βαθιά ύφεση.

«Το πρόβλημα της παγκόσμιας ανάπτυξης θα υποδήλωνε ότι οι τιμές των εμπορευμάτων θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες, οι αποδόσεις των ομολόγων θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες και οι μετοχές θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες», δήλωσε.

Κατά τον Ν. Ρουμπινί, η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη απειλή. Ο ίδιος τόνισε πως έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η ύφεση έχει κινηθεί από την περιφέρεια (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ιρλανδία) στον πυρήνα της Ευρώπης. Μόνο η Γερμανία, κατά τον Ρουμπίνι, δείχνει να είναι κάπως πιο προστατευμένη.