A- A+
Σε μετοχές μετατράπηκε το 37,50% των ανασφάλιστων καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου
Την μετατροπή του 37,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσής της. «Δεσμευσμένο» μέχρι νεωτέρας το υπόλοιπο 22,50%.

Ο υπολογισμός για το ποσό των καταθέσεων που μετατρέπονται σε Μετοχές Τάξης Α στην ονομαστική τιμή (€1), έγινε με βάση τα υπόλοιπα, περιλαμβανομένων και συσσωρευμένων τόκων, στις 26 Μαρτίου 2013 και ώρα 22:00, βάση διατάγματος.

Από την μετατροπή καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο επηρεάζονται μόνο όσοι διατηρούσαν στις 26 Μαρτίου 2013, με την Τράπεζα Κύπρου, συνολικές καταθέσεις πέραν του ποσού των €100,000, συμπεριλαμβανομένων δεδουλευμένων τόκων.

Από το συνολικό ποσό των καταθέσεων, πέραν των €100,000, έχουν αφαιρεθεί τυχών δανειακές και άλλες πιστωτικές υποχρεώσεις και το υπόλοιπο αυτού του ποσού χαρακτηρίζεται ως ‘Υπερβάλλον Ποσό’.

Οι δεσμευμένες

Η μετατροπή καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο, που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες του διατάγματος, αφορά το 37,5% του «Υπερβάλλοντος Ποσού», το οποίο και μετατρέπεται άμεσα σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου τάξης Α’ και χαρακτηρίζεται ως «Ποσό Αρχικής Συνεισφοράς Καταθέσεων».

Σημειώνεται ότι:

(α) 22,5% του ‘Υπερβάλλοντος Ποσού’ παραμένει προσωρινά δεσμευμένο και υπόκειται σε ολική ή μερική μετατροπή σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου τάξης Α’ και χαρακτηρίζεται ως ‘Ποσό Συμπληρωματικής Συνεισφοράς Καταθέσεων’

(β) το υπόλοιπο 30% του ‘Υπερβάλλοντος Ποσού’ δεσμεύεται προσωρινά και υπόκειται σε ολική ή μερική μετατροπή σε κατάθεση κατόπιν γραπτής ειδοποίησης από την Αρχή Εξυγίανσης».