A- A+
Ειρηνοδικείο ανέστειλε κατάσχεση περιουσίας δημοσίου υπαλλήλου που χρωστά 400 χιλ. ευρώ
Δικαιώθηκε με προσωρινή διαταγή από το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης δανειολήπτρια με χρέη προς τις τράπεζες ύψους 400.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχει στο όνομά της περιουσιακά στοιχεία.

Ειδικότερα, υπερχρεωμένη δημόσιος υπάλληλος, έγγαμη, μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, έχει στην κατοχή της κύρια και δευτερεύουσα κατοικία, αλλά και αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η δανειολήπτρια ζήτησε τη διάσωσή τους και την μη ρευστοποίησή τους, την οποία ζητούσαν οι τράπεζες στις οποίες χρωστά περίπου 400.000 ευρώ.

Ωστόσο, το εισόδημα από την εργασία της και από μίσθωμα παλαιάς κατοικίας δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ, ενώ ο σύζυγος της είναι ανάπηρος με «κομμένο» το επίδομα αναπηρίας.

Η απόφαση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης με την απόφασή του διέταξε:

- Τόσο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όσο και από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, να μη γίνεται καμία παρακράτηση δόσεων από τον "κουτσουρεμένο μισθό" των 500 ευρώ, που γινόταν μέχρι σήμερα,

- Απαγορεύει τα καταδιωκτικά μέσα, των αντιδίκων πιστωτών, να πλήξουν τα περιουσιακά στοιχεία τού υπερχρεωμένου νοικοκυριού, μέχρι την ημερομηνία του τακτικού δικαστηρίου, με την προϋπόθεση ότι η δανειολήπτρια, να αρχίσει από τον επόμενο μήνα τής απόφασης, να πληρώνει τα προτεινόμενα από αυτήν ποσά προς τις πιστώτριες τράπεζες.