A- A+
Προθεσμιακές: Η Alpha οδηγεί την κούρσα στις μειώσεις επιτοκίων
Σε μία ακόμη περικοπή στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων προχώρησε η Alpha Bank, στο πλαίσιο της πολιτικής της για εξορθολογισμό του κόστους δανεισμού από την καταθετική βάση.

Ειδικότερα, από τις 16 Απριλίου, το προϊόν «Alpha Νέα Εποχή» που θεωρείται από πολλούς ως προπομπός για την πορεία των αποδόσεων των προθεσμιακών καταθέσεων τα επόμενα χρόνια, προσφέρεται με ακόμη πιο χαμηλά επιτόκια.

Πρόκειται για διετή προθεσμιακό λογαριασμό, ο οποίος προωθείται από το κοινό δίκτυο της Alpha Bank και της Emporiki Bank, το βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι η μείωση των επιτοκίων ανά τρίμηνο.

Πλέον για ποσά από 10.000 έως 50.000 ευρώ η μέση απόδοση διαμορφώνεται σε 2,20%, για ποσά από 50.000 έως 100.000 ευρώ σε 3,40% και για μεγαλύτερα υπόλοιπα σε 3,60%.

Το μέλλον

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η πορεία των επιτοκίων του συγκεκριμένου προϊόντος δίνει μία πρόγευση του τι θα επακολουθήσει στην εγχώρια αγορά τα επόμενα τρίμηνα, εκτός απροόπτου.

Συγκεκριμένα, στο τελευταίο τρίμηνο τα επιτόκια του προγράμματος κυμαίνονται ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης από 1,80% έως 3,25%, αποτυπώνοντας τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Alpha Bank για τις αποδόσεις μεσοπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα με ελάχιστες εξαιρέσεις, η πλειονότητα των τραπεζών έχει προχωρήσει σε περικοπές στα επιτόκια καταθέσεων.

Μπορείτα να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.