A- A+
Eurobank: Σε ποιες προθεσμιακές αύξησε τα επιτόκια
Σε αυξήσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών της λογαριασμών προχώρησε η διοίκηση της Eurobank, λίγα 24ωρα μετά την απόφαση των αρχών για αναστολή της συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα, κόντρα στο ρεύμα της αγοράς.

Πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται σε αντίθεση με τις γενικότερες τάσεις των τελευταίων μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων τα επιτόκια ακολουθούν πτωτική πορεία.

Οι αποδόσεις των λογαριασμών προθεσμίας της Eurobank είχαν πιεστεί ιδιαίτερα μετά την απόκτηση από την Εθνική Τράπεζα του 85% των μετοχών της, στο πλαίσιο της συγχώνευσης των δύο ομίλων.

Το Moneyonline.gr κατέγραψε τους προηγούμενους μήνες διαδοχικές περικοπές στα προθεσμιακά επιτόκια της Eurobank, οδηγώντας τις ετησιοποιημένες αποδόσεις ακόμη και κάτω από το 3% σε ορισμένες εκδόσεις.

Οι νέες αποδόσεις

Από τις 9 Απριλίου τα επιτόκια στους προνομιακούς λογαριασμούς προθεσμίας Step Up και X2, διάρκειας έως και 12 μηνών ενισχύθηκαν.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα δίνουν τη δυνατότητα κάθε μήνα για πρόωρη ανάληψη χωρίς καμία ποινή και προσφέρουν ως bonus διπλασιασμό του επιτοκίου στη λήξη ή στη μέση της διάρκειας της κατάθεσης.

Μπορείτε να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.