A- A+
Eurobank: Δεν έχουμε μιλήσει ούτε με MIG ούτε με άλλους επενδυτές για την αύξηση κεφαλαίου
Σε διάψευση των σεναρίων που κυκλοφόρησαν στην αγορά ότι η διοίκηση της τράπεζας έχει προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με επενδυτές για τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου, προχώρησε η Eurobank.

Η διοίκηση της τράπεζας, σε απάντηση του από 10 Απριλίου 2013 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε σχέση με δημοσίευμα, ενημερώνει τα εξής:

«Από την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, ημερομηνία κατά την οποία ενημερώθηκε για την απόφαση των αρμοδίων θεσμικών αρχών σχετικά με την αναστολή των διαδικασιών συγχώνευσής της με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και την ανεξάρτητη ανακεφαλαιοποίησή της, δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επαφή είτε με εκπροσώπους της “Marfin Investment Group Α.Ε. Συμμετοχών” είτε με άλλους επενδυτές».

Σημειώνεται ότι η μετοχή της τράπεζας από το limit down (-30%) που πραγματοποίησε ενδοσυνεδριακά την περασμένη Δευτέρα, κατέγραψε μέσα σε τρεις ημέρες εντυπωσιακά κέρδη, ενισχυόμενη από το χαμηλό της κοντά στο 0,10 ευρώ μία ανάσα από το 0,30 ευρώ στο κλείσιμο της Τετάρτης.

Πού ποντάρει η αγορά

Η αγορά ποντάρει στο ότι το management της τράπεζας θα καταφέρει να βρει επενδυτές που θα καλύψουν το 10% των κεφαλαιακών της αναγκών, το οποίο ανάλογα με το βαθμό χρήσης μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos), εκτιμάται ότι μπορεί να πέσει έως και τα επίπεδα των 400 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο σοβαρά μειονεκτήματα. Η αρνητική καθαρή θέση της τράπεζας πριν την ανακεφαλαιοποίησή της και ο ελάχιστος χρόνος που απομένει μέχρι την αύξηση κεφαλαίου.

Αν τα χρήματα δεν βρεθούν, η Eurobank, όπως και τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα, θα καταλήξουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), εκμηδενίζοντας την αξία της περιουσίας των μετόχων της.

Διαβάστε επίσης

* Ποντάρουν στο «Οκ» της τρόικας για ΕΤΕ - Eurobank στο ΧΑ - Διορία έως 30/4 να βρουν το 10%

* Ψάχνει 790 εκατ. ευρώ από την αγορά η Εθνική για να αποφύγει την κρατικοποίηση