A- A+
Η τρόικα κάνει business: Θέλει να πουλήσει μέσα στο 2013 ΕΤΕ και Eurobank σε ξένο όμιλο
Τις προθέσεις της τρόικας να πουλήσει ένα σημαντικό ποσοστό, 20% - 25%, των ομίλων της Εθνικής και της Eurobank σε ξένη τράπεζα, αναδεικνύει δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εάν οι δύο τράπεζες δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το ελάχιστο ποσοστό των αυξήσεων κεφαλαίου που θα διασφαλίζει τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα, η τρόικα προσανατολίζεται στην πώληση ποσοστού τους (20%-25%) σε τράπεζα του εξωτερικού το φθινόπωρο.

Επίσης, η «Καθημερινή» στο δημοσίευμά της επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα πρέπει να αναζητήσει «αξιόπιστο επενδυτή με σχετική εμπειρία» (reputable investor with relevant experience).

Εκτιμάται ότι με τη συγκεκριμένη διατύπωση η τρόικα θέλει να αποκλείσει την πώληση των τραπεζών σε fund και να αναζητηθεί επενδυτής σε πιστωτικό ίδρυμα.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι σε προηγούμενο προσχέδιο του μνημονίου που άλλαξε στη διάρκεια των διαβουλεύσεων, γινόταν ευθεία αναφορά σε ευρωπαϊκή τράπεζα (stable European institution).