A- A+
Geniki: Νέες μειώσεις επιτοκίων στις προθεσμιακές
Σε μικρές προς τα κάτω αναπροσαρμογές στα επιτόκια των προθεσμιακών της καταθέσεων προχώρησε η Geniki Bank, ακολουθώντας τις γενικότερες τάσεις της αγοράς. Πού διαμορφώνονται οι αποδόσεις.

Η Geniki Bank, μέλος του ομίλου Πειραιώς, προσφέρει μία γκάμα προθεσμιακών καταθέσεων διάρκειας από 1 έως 12 μήνες, με δυνατότητα επιλογής του χρόνου είσπραξης των τόκων.

Η καμπύλη των επιτοκίων στα προϊόντα της τράπεζας είναι αρνητική: Όσο αυξάνεται η διάρκεια, τόσο μειώνονται τα επιτόκια.

Τις προηγούμενες ημέρες η τράπεζα προχώρησε σε περικοπές στις αποδόσεις σχεδόν όλων των προϊόντων, με έμφαση στις καταθέσεις έως και 3 μήνες, καθώς και στο 6μηνο και 12μηνο πρόγραμμα μηνιαίου εκτοκισμού που προσφέρει.

Οι αποδόσεις

Ειδικότερα, στην περίπτωση καταβολής των τόκων στη λήξη της προθεσμιακής, το επιτόκιο φτάνει για διάστημα μήνα έως τριμήνου στο 4,60%, για 4 έως 6 μήνες το 4,20% και για 7 έως 12 μήνες το 4%.

Στα προγράμματα με καταβολή των τόκων κάθε μήνα και δικαίωμα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων χωρίς ποινή, προσφέρονται οι εξής καταθέσεις:

  • 6μηνη με ετησιοποιημένη απόδοση 4% και
  • 12μηνη με ετησιοποιημένη απόδοση 3,52%

Και στις δύο εκδόσεις το επιτόκιο διπλασιάζεται στον τελευταίο μήνα της κατάθεσης, ως bonus για τη διατήρησή της έως τη λήξη.

Μπορείτε να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.