A- A+
Κύμα μειώσεων στα επιτόκια των προθεσμιακών τα τελευταία 24ωρα - Σε ποιες τράπεζες άλλαξαν
Σε σαρωτικές παρεμβάσεις στην επιτοκιακή τους πολιτική στο κομμάτι των προθεσμιακών καταθέσεων προχώρησαν τα τελευταία 24ωρα πολλές τράπεζες, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για περικοπές στα έξοδα για τόκους.

Την εβδομάδα που πέρασε συνολικά τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα αναπροσάρμοσαν προς τα κάτω τις αποδόσεις στους λογαριασμούς προθεσμίας έως και κατά 50 μονάδες βάσης.

Σε αρκετές περιπτώσεις και ιδιαίτερα για μικρά ποσά, οι ετήσιες αποδόσεις είναι πλέον χαμηλότερες ακόμη και από το 3%, ενώ έπεται και συνέχεια.

Παρεμβάσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων υπήρξαν στην Alpha Bank και την Emporiki, στην Eurobank και στην Proton Bank, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχαν εφαρμοστεί ανάλογες περικοπές στα προϊόντα της Εθνικής Τράπεζας.

Οι προβλέψεις

Οι προς τα κάτω αναπροσαρμογές είναι συνεχείς και υλοποιούνται πλέον σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση από τις περισσότερες τράπεζες.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ακόμη και οι μικρότερες τράπεζες προχωρούν σε περικοπές, στοιχείο ενδετικτικό των πτωτικών τάσεων της αγοράς.

Η πρόβλεψη πλέον των διοικήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων είναι η εξής: Υπό φυσιολογικές συνθήκες το μέσο ετησιοποιημένο κέρδος για τους καταθέτες έως το τέλος του 2013 δε θα ξεπερνά το 2,50% - 3%.

Μπορείτε να βρείτε την απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr