A- A+
Οι νέες προθεσμιακές της Εθνικής Τράπεζας - Επιτόκια έως 4,20%
Σε σημαντικές αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο των προθεσμιακών της καταθέσεων προχώρησε η Εθνική Τράπεζα από τις 2 Απριλίου, προσαρμόζοντας τα προγράμματά της στις τάσεις της εποχής.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της τράπεζες προχώρησε ακόμη και σε αυξήσεις των αποδόσεων για καταθέσεις έως και 6 μήνες και σε περικοπές στο προϊόντα μεγαλύτερης διάρκειας, ενώ προχώρησε και στη δημιουργία νέων προγραμμάτων.

Επιπλέον, τα επιτόκια σε αρκετά προϊόντα μειώνονται καθώς περνούν οι μήνες, ώστε να προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής τους, με δεδομένη την πτωτική τάση στην οποία έχει εισέλθει η αγορά.

Αναλυτικότερα, το νέο χαρτοφυλάκιο προθεσμιακών καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας έχει ως εξής:

1) ΕΘΝΙΚΗ 4X3

Η νέα 12μηνη προθεσμιακή καταθέση διατίθεται για ποσά από 100.000 ευρώ και άνω. Οι τόκοι καταβάλλονται στον καταθέτη ανά τρίμηνο.

Την ίδια ημέρα ο πελάτης έχει τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων του χωρίς καμία ποινή, ενώ στην περίπτωση μερικής ανάληψης το υπόλοιπο δεν πρέπει να πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο της κατάθεσης.

Η ετησιοποιημένη απόδοση της κατάθεσης διαμορφώνεται σε 3,98%, με το επιτόκιο να πέφτει κάθε τρίμηνο ξεκινώντας από το 4,20% για να καταλήξει στο 3,75%.

2) ΕΘΝΙΚΗ 3X3

Η προθεσμιακή κατάθεση τριμήνων προσφέρει μέσο επιτόκιο 3,70% και διατίθεται για ποσά από 60.000 ευρώ και άνω.

Το επιτόκιο ξεκινά από το 3,80% και μειώνεται κάθε τρίμηνο, μετά την καταβολή των τόκων στον πελάτη.

Την ίδια ημέρα ο πελάτης έχει τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων του χωρίς καμία ποινή.

3) ΕΘΝΙΚΗ 4X2

Πρόκειται για προθεσµιακή κατάθεση διάρκειας οκτώ µηνών, µε τους τόκους να καταβάλλονται κάθε δύο µήνες.

Για τα πρώτα τρία δίµηνα η απόδοση του προϊόντος είναι 3,2%, ενώ για το τελευταίο δίµηνο η απόδοση του προϊόντος ανεβαίνει στο 4%.

Ο πελάτης έχει το δικαίωµα να προεξοφλήσει στο τέλος κάθε διµήνου το προϊόν χωρίς κόστος επιλέγοντας ουσιαστικά ο ίδιος τη λήξη του.

Επίσης, µπορεί να προχωρήσει και σε πρόωρη µερική ανάληψη των χρηµάτων του, υπό την προϋπόθεση ότι το υπόλοιπο δεν θα πέσει κάτω από τις 20.000 ευρώ, που αποτελεί και το ελάχιστο όριο για το άνοιγµα του λογαριασµού.

4) ΔΩΡΟ ΕΘΝΙΚΗ

Η διάρκεια της κατάθεσης είναι 18 μηνών, ενώ ο πελάτης έχει το πλεονέκτημα ότι λαμβάνει τους τόκους κάθε μήνα.

Το επιτόκιο της κατάθεσης διαμορφώνεται σε 3% για τις 14 περιόδους εκτομισμού, το οποίο διπλασιάζεται στις υπόλοιπες 4 καταβολές φτάνοντας το 6%.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι τα 20.000 ευρώ.

5) ΜΗΝΙΑΙΟ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε καταθέτες με αποταμιεύσεις τουλάχιστον 20.000 ευρώ και διατίθεται σε 6μηνη και 12μηνη έκδοση.

Αναλυτικότερα, για διάστημα 6 μηνών το επιτόκιο ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης κυμαίνεται από 2,8% έως 3,70%, ενώ για τους 12 μήνες μεταξύ 2,70% και 3,60%.

Το πλεονέκτημα της κατάθεσης «ΜΗΝΙΑΙΟ» είναι ότι οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη κάθε μήνα, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης χωρίς ποινή.

6) «5Y ZERO COUPON - CALLABLE»

Πρόκειται για προθεσμιακό λογαριασμό σε ευρώ με προσυμφωνημένη διάρκεια 5 ετών και ελάχιστο ποσό κατάθεσης μόλις τις 10.000 ευρώ.

Η συνολική της απόδοση διαμορφώνεται σε 23%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ένα μέσο ετήσιο επιτόκιο για τα επόμενα 5 έτη στο 4,60%.

Σύμφωνα με τους όρους του προϊόντος, η τράπεζα έχει τη δυνατότητα ανάκλησής του μετά τον πρώτο χρόνο ζωής του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η τελική (μικτή) απόδοση για τον καταθέτη διαμορφώνεται ως εξής:

• Ανάκληση με τη συμπλήρωση του 1ου έτους: 5%
• Ανάκληση με τη συμπλήρωση του 2ου έτους: 10%
• Ανάκληση με τη συμπλήρωση του 3ου έτους: 15%
• Ανάκληση με τη συμπλήρωση του 4ου έτους: 20%

Σε κάθε περίπτωση, ο τόκος αποδίδεται στον πελάτη στη λήξη του προϊόντος ή κατά την ημερομηνία ανάκλησής του.

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεωντου Moneyonline.gr.