A- A+
Reuters: Έφυγαν μεγάλες καταθέσεις από Κύπρου και Λαϊκή όταν ήταν κλειστές - Το κόλπο
Τεράστια ποσά έφυγαν από τις κυπριακές τράπεζες, την ώρα που αυτές ήταν κλειστές, οι πολίτες έκαναν ουρές στα ATM και ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν σε διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση, σύμφωνα με το Reuters.

Το τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων αποκαλύπτει ότι έγιναν αναλήψεις από υποκαταστήματα του εξωτερικού και συγκεκριμένα από το Λονδίνο, όπου οι μονάδες λειτούργησαν κανονικά χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις.

Το ίδιο συνέβη και στη Ρωσία, στη κατά 80% θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου, Uniastrum Bank, η οποία ήταν ανοιχτή, με αποτέλεσμα οι καταθέτες να «σηκώσουν» τα χρήματά τους, αποφεύγοντας το «κούρεμα».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το αιτιολογικό για τις μεταφορές κεφαλαίων ήταν ότι προορίζονται για ανθρωπιστική βοήθεια, αγορά φαρμάκων ή ακόμη και καυσίμων αεροσκαφών.

Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες των τραπεζών κατάφεραν να αυξήσουν το ποσό των αναλήψεων. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Reuters, από το νησί δεκάδες ίσως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όσο ήταν κλειστές οι τράπεζες και λίγο πριν ληφθεί η απόφαση για την αναδιάρθρωσή τους.