A- A+
Ανοίγουν τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα την Τρίτη από την Τράπεζα Πειραιώς
Η απόφαση του Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την επαναλειτουργία των υποκαταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα την Τρίτη, υπό τη σκέπη του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις που διεκόπησαν χθες μεταξύ του επιτελείου της Τράπεζας Πειραιώς και των κυπριακών αρχών θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές.

Στόχος είναι την Τρίτη τα καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας να ανοίξουν και εξυπηρετήσουν το σύνολο των πελατών τους.

Με τη συμφωνία αυτή θα διασφαλιστούν όλες οι καταθέσεις, αλλά και η ομαλότητα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ομηρία Ελλάδας

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε δώσει εντολή για «πάγωμα» της συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς, έως ότου συνεδρίαζε το Eurogroup.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι με τον τρόπο αυτό η Κύπρος κρατούσε σε ομηρία τους καταθέτες των τριών τραπεζών στη χώρα μας, εκβιάζοντας την Ευρωζώνη με μετάδοση της τραπεζικής κρίσης και στην Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν υπήρχε ικανοποιητική συμφωνία για τη Μεγαλόνησο στο Eurogroup.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών σημείωναν πάντως ότι ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην Κύπρο, υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο απόσχισης των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων των τριών κυπριακών τραπεζών, με μονομερή ενέργεια.

Στο πλαίοιο αυτό, η καθυστέρηση που παρατηρείται δεν θα πρέπει να ανησυχεί τους καταθέτες στη χώρα μας, που διατηρούν χρήματα στις τρεις κυπριακές τράπεζες.

Διαβάστε επίσης

* Εμπλοκή (;) στο deal της Πειραιώς για την εξαγορά Κύπρου και Λαϊκής - Παίρνει και την Ελληνική

* «Παγώνει» με εντολή Αναστασιάδη το deal της Πειραιώς για εξαγορά των 3 κυπριακών τραπεζών