A- A+
Guardian: Εκβιασμός στην Κύπρο - «Κούρεμα» καταθέσεων ή φεύγετε από το ευρώ
Για εκβιαστικό δίλημμα προς την κυπριακή κυβέρνηση από τη Γερμανία και το ΔΝΤ κάνει λόγο η εφημερίδα Guardian: Ή προχωράτε σε μεγάλο «κούρεμα» των καταθέσεων ή φεύγετε από το ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εν τω μέσω της σκλήρυνσης της στάσης του ΔΝΤ και της Γερμανίας, οι οποίοι επιμένουν οι καταθέτες να υποστούν μεγάλο πλήγμα, για τη διάσωση της τελευταίας οικονομίας της ευρωζώνης που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση.

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι η ΕΚΤ απειλεί με ασφυξία τις κυπριακές τράπεζες από τη Δευτέρα, γεγονός που θα επισπεύσει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, στην περίπτωση που δεν βρεθεί μια συμφωνία την Κυριακή το βράδυ στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι, με τους Γερμανούς και το ΔΝΤ να τηρούν μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή, απαίτησαν την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας, της δεύτερης μεγαλύτερης της χώρας, και την αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, του μεγαλύτερου τραπεζικού ιδρύματος στην Κύπρο.