A- A+
«Παγώνει» με εντολή Αναστασιάδη το deal της Πειραιώς για εξαγορά των 3 κυπριακών τραπεζών
«Πάγωμα» των διαδικασιών για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, μετά από σχετική ετνολή Αναστασιάδη. Στον «αέρα» το deal και οι καταθέσεις;

'Οπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το θέμα της πώλησης στην Τράπεζα Πειραιώς των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα παγοποιήθηκε, ύστερα από σχετική οδηγία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται πως το θέμα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποτελέσει μέρος μιας ενδεχόμενης συνολικής συμφωνίας επί της δανειακής σύμβασης της Κύπρου απόψε στο Eurogroup.

Εκβιάζουν με Ελλάδα

Πάντως, όπως επισημαίνουν τραπεζικές πηγές, με τον τρόπο αυτό η Κύπρος κρατά σε ομηρία τους καταθέτες των τριών τραπεζών στη χώρα μας, εκβιάζοντας την Ευρωζώνη με μετάδοση της τραπεζικής κρίσης και στην Ελλάδα, εάν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμφωνία για τη Μεγαλόνησο.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ωστόσο ότι ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην Κύπρο, υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο που επιτρέπει την απόσχιση των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων των τριών κυπριακών τραπεζών, με μονομερή ενέργεια.

Στο πλαίοιο αυτό, η καθυστέρηση που παρατηρείται δεν θα πρέπει να ανησυχεί τους καταθέτες στη χώρα μας, που διατηρούν χρήματα στις τρεις κυπριακές τράπεζες.

Διαβάστε επίσης

* Εμπλοκή (;) στο deal της Πειραιώς για την εξαγορά Κύπρου και Λαϊκής - Παίρνει και την Ελληνική