A- A+
Τράπεζα Κύπρου: Ολέθριες για τον τόπο αποφάσεις που διαλύουν τις τράπεζες - Κριτική στους πολιτικούς
Κάθετα αντίθετη με κάθε εναλλακτική επιλογή πέραν όσων συμφωνήθηκαν ή μπορούν να συμφωνηθούν με το Eurogroup είναι η Τράπεζα Κύπρου, η οποία υπογραμμίζει τον κίνδυνο καταστροφής της οικονομίας του νησιού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τράπεζα Κύπρου, λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας, επισημαίνεται ότι είναι επιτακτικό να προχωρήσουμε άμεσα στη συνομολόγηση μιας συμφωνίας με το Eurogroup, η οποία, μεταξύ άλλων, θα διασφαλίζει την παροχή συνεχούς ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες, ούτως ώστε να σωθεί η κυπριακή οικονομία.

«Η “υπαλλακτική” επιλογή που είναι η διάλυση κυπριακών τραπεζών, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου» τονίζει η Τράπεζα Κύπρου.

Επιπλέον σημειώνει ότι «δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία εάν, συνειδητά ή λόγω καθυστέρησης, επιτρέψουμε την υιοθέτηση του σεναρίου αυτού που με μαθηματική ακρίβεια δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας στο μέλλον».

Η διοίκηση της τράπεζας απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να καταλήξουν και να υιοθετήσουν άμεσα ένα σχέδιο που θα οδηγήσει σε μια συμφωνία με το Eurogroup και το οποίο θα σώζει την κυπριακή οικονομία και θα διασφαλίζει το μέλλον της.